articles relacionats amb

Anàlisi

La institucionalització dels partits polítics i el seu (in)evitable procés d’oligarquització

Els partits polítics han esdevingut l’únic interlocutor vàlid de les democràcies representatives, i en conseqüència en el temps han patit un procés d’institucionalització en que s’han convertit, inevitablement, en part del sistema. És justament aquest procés d’institucionalització, i la voluntat explícita dels partits de supervivència, que expliquen l’existència dels problemes de representació i la manca de discursos disruptius amb l’estatus quo dins les institucions.

Com funciona la política a la Xina?

Amb la recent finalització del Congrés del Partit Comunista Xinès, analitzem les relacions entre estat i partit, l' organització i interrelació entre ambdós així com les qüestions relacionades amb els diferents grups socials i faccions que intervenen a la política xinesa.

Itàlia: un govern feixista?

Paradoxalment, les eleccions italianes del 25 de setembre han canviat notablement el mapa polític del país, provocant un clar gir del parlament cap a la dreta, pero han tendit a confirmar l'equilibri polític anterior, almenys pel que fa als bàndols.

Inflació, crisi general i moment polític

El ràpid creixement de la inflació suposa una dràstica devaluació salarial i de condicions de vida, però també una font d’inestabilitat macroeconòmica i de potencial conflictivitat. Més enllà dels detonants immediats, és necessari entendre la conjuntura actual en el marc de la crisi general del capitalisme i d’un canvi de cicle històric.

El final del govern italià explicat per Karl Marx

El govern d'unitat nacional dirigit pel «tècnic» Mario Draghi ha implosionat a causa d’unes divisions polítiques que l'ex president del Banc Central Europeu ja no podia contenir; abocant així Itàlia a unes noves eleccions on l'extrema dreta podria sortir victoriosa. Què en pensaria Marx?

El nou número de Catarsi ja és aquí!

Subscriu-te ara i te l'enviem a casa!

Aquest web fa servir cookies per a millorar l'experiència de l'usuari. Si continueu utilitzant aquest lloc, entenem que hi esteu d'acord.