Per reforçar i fer avançar les idees de l'esquerra
Neix Catarsi per esdevenir una revista de referència de pensament crític en català. Volem ser una eina per generar debat polític i reflexió profunda, tenint com a horitzó la transformació de la societat
+300
articles, entrevistes i reflexions publicats a la pàgina web anualment
+100
analistes, escriptores i militants nacionals i internacionals
2
edicions exclusives
del magazín en paper
a l'any per a subscriptores
ISSN 2604-675X
perquè Ens agrada el què i ens sedueix el com
Catarsi és una revista que sorgeix d’un grup de persones de diferents àmbits amb la inquietud per la generació de continguts de pensament crític en català amb el suport estructural i cooperatiu de l’editorial Tigre de Paper.
Catarsi neix amb ganes de ser una revista amb classe i de classe. Formats frescos, digeribles, actualitzats a les tendències lectores i gràfiques i amb cura per l’edició, la il·lustració, els continguts i els textos i tot això, al servei d’una perspectiva materialista que pensem imprescindible per a entendre i analitzar els temps que vivim.
Diu el que dius, però però també diu el que fas
I el que fem, ho fem amb amor per l’abolició de la propietat privada i amb una perspectiva cooperativa, solidària, horitzontal i col·laborativa.
Apostem sense complexes per guanyar temps
al temps per al debat
La reflexió i la ponderació. Amb textos dels principals pensadors del panorama català i internacional i amb una edició còmplice amb el lector, que no només l’informi, sinó que l’obligui a pensar.
El sistema mundial està en crisi. El capitalisme global i la democràcia liberal s’enfonsen i ens enfonsen al nostre voltant. Necessitem més que mai, investigació compromesa i anàlisi crítica per a donar sentit al nostre temps caòtic i ajudar a evitar la catàstrofe mundial.
Considerem que la nostra missió és contribuïr a aquest esforç col·lectiu
Perquè creiem que el retrocés en drets socials i poder popular té en part orígen a haver perdut uns quants assalts en el combat d’idees. Perquè som apassionats de l’estudi del pensament crític i creiem que és massa important per a què sigui només patrimoni acadèmic, el volem socialitzar i democratitzar i a més, en una revista en català. Perquè creiem en el talent que hi ha als moviments socials i polítics de base i volem ajudar a estirar-lo, plasmar-lo i fer-lo de tots.
Una eina plural, eficaç i rigorosa
Per a la comprensió i coneixement del pensament no hegemònic, fugim de la imposició de l’agenda mediàtica, però en canvi ens agrada abordar debats d’ara i sempre. Volem llegir la revista i fer llegir diferents punts de vista i fer del diàleg la nostra millor escola. De l’opinió al criteri, un viatge de sabors.
Consell editorial
Enrique dussel
Mendoza, argentina 1934
Filòsof llatinoamericà, és un dels màxims exponents del marxisme al continent. Viu a Mèxic des del seu exili el 1975.
maria jesús izquierdo
Benamira, castella, 1945
Professora de Teoría sociològica a la UAB. Doctora en Economia i Sociologia, especialitzada en feminisme, marxisme i psicoanàlisi.
antoni soy i casals
ripoll, 1950
És Catedràtic d’Economia Aplicada de la Universitat de Barcelona. Autor del llibre Sortir de l’euro per sortir de la crisi?
clara griera
Sabadell, 1980
Tècnica Agrícola i Llicenciada en Ciència i Tecnologia dels Aliments. Cooperativista i activista per la sobirania alimentària.
néstor kohan
buenos aires, argentina, 1967
Filòsof i militant marxista argentí. Treballa de professor i investigador. Ha publicat una extensa bibliografia de teoria social, història i filosofia.
Iolanda Fresnillo
Barcelona, 1973
Llicenciada en Sociologia. Consultora en polítiques econòmiques i de gènere. Ha participat a la Plataforma Auditoria Ciutadana del Deute.
Ramón Grosfoguel
PUERTO RICO, 1956
Sociòleg i activista pertanyent al Grup modernitat/colonialitat del Departament d’Estudis Ètnics de la Universitat de Califòrnia a Berkeley.
Houria Bouteldja
Constantina, Algèria, 1973
Militant antirracista franco-argelina. Portaveu del Partit dels Indígenes de la República.
Stella Magliani
CONSELL EDITORIAL
Feminista i activista descolonial. Editora de La Fabrique, membre de la revista Període i coordinadora del llibre Pour un féminisme de la totalité.
Josep Maria Antentas
sabadell, 1976
Doctor en sociologia per la Universitat Autònoma de Barcelona. És professor de sociologia. Forma part del Centre d’Estudis Sociològics sobre la Vida Quotidiana i el Treball.
Xabier Gracia
pamplona, 1973
Treballa com a professor de motos i és membre del sindicat de treballadors d’autoescoles. És editor de Marxismo Crítico i membre del seminari Taifa.
Georgina Monge
sabadell, 1985
Militant feminista i membre de la Crida per Sabadell. Llicenciada en Ciències Polítiques i de l’Administració, Postgraduada en Gènere i Igualtat i Màster en Gènere i Ciutadania.
Maria Rodó
Manresa, 1986
És militant feminista i doctora en Geografia per la Universitat Autònoma de Barcelona. Desenvolupa la seva tasca d’investigadora a la Universitat Oberta de Catalunya, com a membre del Grup de Recerca de Gènere i TIC.
Daniel Escribano
Palma, 1978
És assessor lingüístic i traductor. Ha escrit, compilat i traduït varis llibres. Destaquen els seus escrits sobre qüestions històriques i sociolingüística.
Carlota Freixenet
Barcelona, 1990
Llibretera, sòcia de la llibreria La Carbonera, innaugurada l’octubre del 2017. Graduada en Estudis Literaris a la UB.
Vidal Aragonés
Cornellà de Llobregat, 1978
És advocat del Col·lectiu Ronda i professor de Dret a la Universitat Autònoma de Barcelona. Diputat de la CUP-CC
Vicent Galiana
Callosa d’en Sarrià, 1992
Graduat en història per la Universitat de València i màster en història contemporània. Obres publicades: Tombar l’estaca.
Albert Noguera
Barcelona, 1978
Professor de Dret Constitucional a la Universitat de València. Va ser assessor de les assemblees constituents de Bolívia i l’Equador.
Laia Facet
vilanova i la geltrú, 1991
Militant de Revolta Global Anticapitalista i militant feminista. Ha cursat Estudis Literaris a la Universitat de Barcelona.
Manuel Delgado
Barcelona, 1956
Professor d’antropologia. Llicenciat en Història de l’art i doctor en Antropologia. Forma part de la junta directiva de l’Institut Català d’Antropologia.
Laia Altarriba
Barcelona, 1975
És periodista i sòcia del Grup de Periodistes Ramon Barnils. Escriu en vàries plataformes i mitjans de comunicació. Va dirigir el diari La Jornada.
Àngel Ferrero
Alacant, 1984
Periodista i traductor. Coautor de La quinta Alemania (Icaria, 2013) i El último europeo (La oveja roja, 2014).
Jordi Mir
Barcelona, 1976
Professor d’Ètica i Filosofia Política a la UPF i a la UAB. Membre del Centre d’Estudis sobre Moviments Social i de l’Observatori del Sistema Universitari.
David Casassas
Barcelona, 1975
Professor de Teoria social i política a la UB. Membre del Consell Editorial de la revista SinPermiso i de la Red Renta Básica.
Anna Gabriel
Sallent, 1975
Jurista i ex-parlamentària de la CUP-Crida Constituent, actualment a l’exili a Suïssa.
Gustavo Borges
Caracas, 1982
Periodista, fundador i director del mitjà veneçolà Misión Verdad.
Últims articles
- Internacional
- Tariq Ali·
El coll i l’espasa
- Internacional
- Matthew Read·
Alemanya trontolla cap a la dreta
- Memòria
- Oscar Blanco·