Search
Close this search box.

Per reforçar i fer avançar les idees de l'esquerra

Neix Catarsi per esdevenir una revista de referència de pensament crític en català. Volem ser una eina per generar debat polític i reflexió profunda, tenint com a horitzó la transformació de la societat

+300

articles, entrevistes i reflexions publicats a la pàgina web anualment

+100

analistes, escriptores i militants nacionals i internacionals

2

edicions exclusives
del magazín en paper
a l'any per a subscriptores

ISSN 2604-675X

perquè Ens agrada el què i ens sedueix el com

Catarsi és una revista que sorgeix d’un grup de persones de diferents àmbits amb la inquietud per la generació de continguts de pensament crític en català amb el suport estructural i cooperatiu de l’editorial Tigre de Paper.

Catarsi neix amb ganes de ser una revista amb classe i de classe. Formats frescos, digeribles, actualitzats a les tendències lectores i gràfiques i amb cura per l’edició, la il·lustració, els continguts i els textos i tot això, al servei d’una perspectiva materialista que pensem imprescindible per a entendre i analitzar els temps que vivim.

Diu el que dius, però però també diu el que fas

I el que fem, ho fem amb amor per l’abolició de la propietat privada i amb una perspectiva cooperativa, solidària, horitzontal i col·laborativa.

Apostem sense complexes per guanyar temps
al temps per al debat

La reflexió i la ponderació. Amb textos dels principals pensadors del panorama català i internacional i amb una edició còmplice amb el lector, que no només l’informi, sinó que l’obligui a pensar.

El sistema mundial està en crisi. El capitalisme global i la democràcia liberal s’enfonsen i ens enfonsen al nostre voltant. Necessitem més que mai, investigació compromesa i anàlisi crítica per a donar sentit al nostre temps caòtic i ajudar a evitar la catàstrofe mundial.

Considerem que la nostra missió és contribuïr a aquest esforç col·lectiu

Perquè creiem que el retrocés en drets socials i poder popular té en part orígen a haver perdut uns quants assalts en el combat d’idees. Perquè som apassionats de l’estudi del pensament crític i creiem que és massa important per a què sigui només patrimoni acadèmic, el volem socialitzar i democratitzar i a més, en una revista en català. Perquè creiem en el talent que hi ha als moviments socials i polítics de base i volem ajudar a estirar-lo, plasmar-lo i fer-lo de tots.

Una eina plural, eficaç i rigorosa

Per a la comprensió i coneixement del pensament no hegemònic, fugim de la imposició de l’agenda mediàtica, però en canvi ens agrada abordar debats d’ara i sempre. Volem llegir la revista i fer llegir diferents punts de vista i fer del diàleg la nostra millor escola. De l’opinió al criteri, un viatge de sabors.

Comitè de redacció

Arnau Carné

Manresa, 1981

Editor de Tigre de Paper i traductor, militant internacionalista i activista pel dret a l’habitatge. És militant d’Endavant (OSAN)

núria gibert

barcelona, 1984

Té estudis en filosofia i milita en l’àmbit del municipalisme, en l’actualitat com a regidora a l’Ajuntament de Sant Cugat. Ha treballat en la gestió i producció cultural.

nil saladich

camps, 1993

Economista i militant del moviment popular de Manresa i membre d’Endavant (OSAN). Actualment treballant en el món de l’Economia Social. 

Arnau Barquer

Barcelona, 1989

Historiador, militant del Sindicat de Llogateres.

Arantxa Tirado

barcelona, 1978

Politòloga. Doctora en Relacions Internacionals per la UAM i actualment investigadora a la UAB.

Quim Roca

Barcelona, 1993

Jurista. Militant del Sindicat de Llogateres a L’Hospitalet de Llobregat

Júlia Ojeda

Sant Celoni, 1994

Graduada en Estudis Literaris. Militant del Sindicat de Llogateres. Actualment cursant el doctorat sobre narratives de la crisi a la UOC.

Laia Facet

Vilanova, 1991

Graduada en Estudis Literaris, Militant feminista i d’Anticapitalistes

Laia Jubany

barcelona, 1992

Economista, membre del Seminari d’Economia Crítica Taifa i d’Endavant (OSAN)

Roser Espelt

Barcelona, 1993

Economista, membre del Seminari d’Economia Crítica Taifa. Actualment treballant a Bilbao a ELA Sindikatua.

Consell editorial

Enrique dussel

Mendoza, argentina 1934

Filòsof llatinoamericà, és un dels màxims exponents del marxisme al continent. Viu a Mèxic des del seu exili el 1975.

maria-jesus-izquierdo

maria jesús izquierdo

Benamira, castella, 1945

Professora de Teoría sociològica a la UAB. Doctora en Economia i Sociologia, especialitzada en feminisme, marxisme i psicoanàlisi.

antoni-soy

antoni soy i casals

ripoll, 1950

És Catedràtic d’Economia Aplicada de la Universitat de Barcelona. Autor del llibre Sortir de l’euro per sortir de la crisi?

clara-griera

clara griera

Sabadell, 1980

Tècnica Agrícola i Llicenciada en Ciència i Tecnologia dels Aliments. Cooperativista i activista per la sobirania alimentària.

nestor-kohan

néstor kohan

buenos aires, argentina, 1967

Filòsof i militant marxista argentí. Treballa de professor i investigador. Ha publicat una extensa bibliografia de teoria social, història i filosofia.

iolanda-fresnillo

Iolanda Fresnillo

Barcelona, 1973

Llicenciada en Sociologia. Consultora en polítiques econòmiques i de gènere. Ha participat a la Plataforma Auditoria Ciutadana del Deute.

ramon-grosfoguel

Ramón Grosfoguel

PUERTO RICO, 1956

Sociòleg i activista pertanyent al Grup modernitat/colonialitat del Departament d’Estudis Ètnics de la Universitat de Califòrnia a Berkeley.

houria

Houria Bouteldja

Constantina, Algèria, 1973

Militant antirracista franco-argelina. Portaveu del Partit dels Indígenes de la República.

stella

Stella Magliani

CONSELL EDITORIAL

Feminista i activista descolonial. Editora de La Fabrique, membre de la revista Període i coordinadora del llibre Pour un féminisme de la totalité.

josep-maria

Josep Maria Antentas

sabadell, 1976

Doctor en sociologia per la Universitat Autònoma de Barcelona. És professor de sociologia. Forma part del Centre d’Estudis Sociològics sobre la Vida Quotidiana i el Treball.

xabier-garcia

Xabier Gracia

pamplona, 1973

Treballa com a professor de motos i és membre del sindicat de treballadors d’autoescoles. És editor de Marxismo Crítico i membre del seminari Taifa.

georgina-monge

Georgina Monge

sabadell, 1985

Militant feminista i membre de la Crida per Sabadell. Llicenciada en Ciències Polítiques i de l’Administració, Postgraduada en Gènere i Igualtat i Màster en Gènere i Ciutadania.

maria-rodo

Maria Rodó

Manresa, 1986

És militant feminista i doctora en Geografia per la Universitat Autònoma de Barcelona. Desenvolupa la seva tasca d’investigadora a la Universitat Oberta de Catalunya, com a membre del Grup de Recerca de Gènere i TIC.

daniel-escribano

Daniel Escribano

Palma, 1978

És assessor lingüístic i traductor. Ha escrit, compilat i traduït varis llibres. Destaquen els seus escrits sobre qüestions històriques i sociolingüística. 

carlota-freixenet

Carlota Freixenet

Barcelona, 1990

Llibretera, sòcia de la llibreria La Carbonera, innaugurada l’octubre del 2017. Graduada en Estudis Literaris a la UB.

vidal-aragones

Vidal Aragonés

Cornellà de Llobregat, 1978

És advocat del Col·lectiu Ronda i professor de Dret a la Universitat Autònoma de Barcelona. Diputat de la CUP-CC

vicent-galiana

Vicent Galiana

Callosa d’en Sarrià, 1992

Graduat en història per la Universitat de València i màster en història contemporània. Obres publicades: Tombar l’estaca.

albert-noguera

Albert Noguera

Barcelona, 1978

Professor de Dret Constitucional a la Universitat de València. Va ser assessor de les assemblees constituents de Bolívia i l’Equador.

laia-facet

Laia Facet

vilanova i la geltrú, 1991

Militant de Revolta Global Anticapitalista i militant feminista. Ha cursat Estudis Literaris a la Universitat de Barcelona.

manuel-delgado

Manuel Delgado

Barcelona, 1956

Professor d’antropologia. Llicenciat en Història de l’art i doctor en Antropologia. Forma part de la junta directiva de l’Institut Català d’Antropologia.

laia-altarriba

Laia Altarriba

Barcelona, 1975

És periodista i sòcia del Grup de Periodistes Ramon Barnils. Escriu en vàries plataformes i mitjans de comunicació. Va dirigir el diari La Jornada.

angel-ferrero

Àngel Ferrero

Alacant, 1984

Periodista i traductor. Coautor de La quinta Alemania (Icaria, 2013) i El último europeo (La oveja roja, 2014).

jordi-mir

Jordi Mir

Barcelona, 1976

Professor d’Ètica i Filosofia Política a la UPF i a la UAB. Membre del Centre d’Estudis sobre Moviments Social i de l’Observatori del Sistema Universitari.

david-cassassas

David Casassas

Barcelona, 1975

Professor de Teoria social i política a la UB. Membre del Consell Editorial de la revista SinPermiso i de la Red Renta Básica.

Anna Gabriel

Sallent, 1975

Jurista i ex-parlamentària de la CUP-Crida Constituent, actualment a l’exili a Suïssa.

Gustavo Borges

Caracas, 1982

Periodista, fundador i director del mitjà veneçolà Misión Verdad.

Cataris-blau