Search
Close this search box.

articles relacionats amb

Ecologisme

Tres històries financeres (i una coda climàtica)

La crisi climàtica necessita canvis amplis, immediats i sense precedents que transitin cap a un altre model de producció. Canvis que requereixen grans inversions de capital depenent d'una economia financeritzada en què la sobirania dels estats és cada cop menor. Tres històries que il·lustren aquesta relació.

Per un municipalisme ecologista (II): L’escarpa i el martell

Al primer article, publicat al març i titulat «Per un municipalisme ecologista: La brúixola», preteníem dibuixar una de línia de fons que esbossés un context teòric assequible. En aquesta segona part, volem aterrar breument algunes qüestions que considerem cabdals i que tenen impacte i interès en l'àmbit municipal. Una brúixola per afrontar la desorientació i una escarpa i un martell per picar on toqui, per donar-li forma.

Tancar la fractura: Per una planificació ecològica del metabolisme universal

A les societats on domina el mode de producció capitalista, el mercat actua com un paràsit que, devorant i esgotant els recursos naturals, prefereix morir matant que posar fi a les monstruoses conseqüències de la seva activitat. Acabar amb el paràsit ha de ser l'objectiu comú de tots aquells preocupats pel futur del nostre planeta. Però l'única forma realista d'afrontar aquesta tasca és la planificació econòmica democràtica.

El nou número de Catarsi ja és aquí!

Subscriu-te ara i te l'enviem a casa!

Cataris-blau