articles relacionats amb

Socialisme

Gramsci i la filosofia de la praxi

Traducció i presentació de Gerard Marín del text que el filòsof txec Karel Kosík presentà a la Convenció Internacional d'Estudis Gramscians («Gramsci i la cultura contemporània») celebrada a Cagliari del 23 al 27 d'abril de 1967.

El nostre Marx

Glorificant Karl Marx en el centenari del seu naixement, el proletariat internacional es glorifica a si mateix, glorifica la seva força conscient, el dinamisme de la seva agressivitat conquistadora, que va desballestant el domini del privilegi i es prepara per a la lluita final que coronarà tots els esforços i tots els sacrificis.

La idea marxiana del socialisme

Malgrat l’obra de Karl Marx segueix tenint una enorme influència en els debats sobre la naturalesa del capitalisme, una de les dimensions menys teoritzades del seu corpus de pensament és la idea que tenia de la societat que ha de substituir el capitalisme.

Gràcies, Bernie Sanders

Bernie Sanders ha tret el socialisme dels marges i l’ha posat al centre de l’opinió pública americana per primera vegada en generacions. Això el converteix en una figura històrica el llegat de la qual durarà molt més que les seves crítiques.
Tots els articles carregats
No hi ha més articles per carregar

El segon número de Catarsi ja és aquí!

Amb la subscripció en paper t’enviem Catarsi a casa

Cerca a Catarsi

Aquest web fa servir cookies per a millorar l'experiència de l'usuari. Si continueu utilitzant aquest lloc, entenem que hi esteu d'acord.