articles relacionats amb

Socialisme

El comunisme és llibertat

Les idees sobre una societat futura no ens portaran per si soles a un futur millor, però les idees poden funcionar com a punts d'orientació per a la lluita col·lectiva. Com hauria de ser el comunisme pel qual lluitem?

Recordant E. P. Thompson

E. P. Thompson, autor de «The Making of the English Working Class», va néixer un 28 d’agost de 1924. La seva obra va reivindicar la història per a les masses populars, i va mostrar en tot moment una resistent esperança en la capacitat d’aquestes per a refer el món.

El comunisme català: mètode i continuïtat històrica

Els valors inherents al model neoliberal i les seves estructures socials estan dissenyats per aïllar-nos dels que ens envolten i de la tradició i la història de la nostra societat. La militància comunista, especialment les fornades més joves, no som una excepció en el si d’aquesta societat, per tant, és necessari fer un esforç col·lectiu per aprendre del bagatge i l’ètica militant dels que ens han precedit en la lluita pel socialisme i l’emancipació de la classe treballadora.

Quin municipalisme?

A vint anys de la formació de les primeres Candidatures d'Unitat Popular, ens plantegem quin tipus de municipalisme cal bastir avui per enfrontar-nos eficaçment al capitalisme i no caure en derives que ens allunyin d'aquest objectiu.

Cap a un nou començament… per un altre camí. L’alternativa a la micro-secta

Aquesta selecció de fragments, que traduïm ara al català, forma part de l'article -considerablement més llarg- escrit per Hal Draper l'any 1971 amb el títol: «Cap a un nou començament ... per un altre camí. L'alternativa a la micro-secta», on l'autor nord-americà tracta d'establir les bases per la formació d'un centre polític socialista que serveixi com a alternativa organitzativa als partits de masses en miniatura.

El nou número de Catarsi ja és aquí!

Subscriu-te ara i te l'enviem a casa!

Cataris-blau