Search
Close this search box.

articles relacionats amb

Feminisme i LGTB

El feminisme nacionalista ens farà lliures

Una defensa d'un feminisme nacionalment autocentrat com un element clau de la construcció d'un nou moviment independentista. Una reivindicació del feminisme nacionalista. Una crítica al model androcèntric de les organitzacions i moviments polítics i la reproducció de models militants excloents cap a les dones.

La marica de Schrödinger: armaris quàntics

Traducció del capítol del llibre "Biopolítica del armario" de Javier Sáez del Àlamo publicat per Bellaterra Edicions. Igual que el gat de Schrödinger els gais, lesbianes i bisexuals mentre viuen a l'armari tenen dues identitats alhora: per la resta del món heterosexual, per ells, mateixos no. L'armari com un lloc on amargar-se del càstig i en el que ningú decideix posar-s'hi voluntàriament. Un lloc del qual se surt per ser observat.

Desviades. Normalitat gai i anticapitalisme queer.

Desviades. Normalitat gai i anticapitalisme queer és una proposta per a tothom. Una oportunitat per repassar els darrers 200 anys de construcció de la dicotomia gai-heterosexual que deia fora tota existència que no sigui útil al patriarcat capitalista i colonial. Peter Druker ens proposa una estratègia de superació d'aquesta "normalitat gai" des de l'anticapitalisme queer.

El nou número de Catarsi ja és aquí!

Subscriu-te ara i te l'enviem a casa!

Cataris-blau