articles relacionats amb

Capital-treball

«Los olvidados»: Un assaig contra l’obrerisme sense obrers

Amb «Los olvidados. Ficción de un proletariado reaccionario» (Bellaterra edicions, 2022) l'Antonio Gómez Villar s'atreveix amb alguns dels debats que es donen amb més virulència actualment a l'esquerra i ho fa sense contemplacions. El filòsof carrega en l'assaig contra aquelles posicions que, partint d'una suposada dicotomia entre lluites culturals i lluites materials, defensen (amb diferents graus d'intensitat) posicions reaccionàries contra el feminisme, l'antiracisme, l'ecologisme o el moviment LGTBI.

Cap a la distopia tecno-feudal

Cédric Durand és un economista de la prestigiosa escola francesa de la regulació (Aglietta, Boyer, Coriat, Lipietz, Lordon), autor entre altres obres de «El Capital ficticio» (NED, 2018), que ha afegit recentment a la seva obra la publicació de «Tecnocapitalismo: Crítica a la economía digital» (Kaxilda, 2021), la qual abordem a la següent ressenya.

El «Evroremont» de Yolanda Díaz

La derogació de la reforma laboral del 2012 havia estat la promesa estrella de Díaz, però el temps que s’ha dedicat a parlar-ne és inversament proporcional al contingut de la mateixa. De modificacions, en trobem moltes, però de substancials com per revertir la realitat laboral existent, cap ni una.

El nou número de Catarsi ja és aquí!

Subscriu-te ara i te l'enviem a casa!

El nou número ‘D’allò personal a allò polític’ ja és aquí! Més de deu articles, infografies i dossiers de reflexió sobre la lluita feminista a casa nostra i al món! 

Aquest web fa servir cookies per a millorar l'experiència de l'usuari. Si continueu utilitzant aquest lloc, entenem que hi esteu d'acord.