Search
Close this search box.

articles relacionats amb

Capital-treball

De l’escletxa a la disputa II. Propietat, renda i classe en la lluita per l’habitatge

Un plantejament ofensiu sobre com acabar amb l'"absolutisme de la propietat" que resumeix una cultura propietària amb una lògica material -lligada a la seguretat econòmica- i no ideològica. En aquest sentit, vincula la possibilitat de construir un nou sentit comú a partir de la construcció d'una forma de contrapoder que garanteixi aquesta mateixa seguretat a la nostra classe. El que requereix no només d'eines que reivindiquin i impulsin modificacions legislatives sinó d'institucions pròpies de garanties.

Contra la RBU

Albert Devone formula una crítica a la Renda Bàsica Universal (RBU), una proposta que ha anat prenent centralitat en la proposta política de l'esquerra institucional amb l'acceptació de considerables sectors dels moviments socials.

Entrevista al col·lectiu Habitação Hoje

Habitação Hoje és una organització de la ciutat de Porto, a Portugal, que lluita pel dret a l'habitatge i el dret a la ciutat des de 2021. Parlem amb els companys Marta i Bernardo sobre la trajectòria de l'organització i les seves campanyes en actiu, les polítiques d'habitatge portugueses i portuenses i sobre com resistir a les amenaces de la propietat privada

El nou número de Catarsi ja és aquí!

Subscriu-te ara i te l'enviem a casa!

Cataris-blau