Search
Close this search box.

III Congrés Catarsi – Lluita. Comunicació. Victòria.

Arriba el III Congrés Catarsi - Lluita. Comunicació. Victòria. 13 i 14 de desembre a l'Ateneu L'Harmonia

III Congrés Catarsi – Lluita. Comunicació. Victòria.

Arriba el III Congrés Catarsi - Lluita. Comunicació. Victòria. 13 i 14 de desembre a l'Ateneu L'Harmonia

El món es veu trasbalsat per tot una sèrie de conflictes que el travessen, aquests conflictes també es donen a nivell comunicatiu, vivim en una època on sembla tan important allò que es diu com el com es diu o qui ho diu. La batalla sobre com es relata la realitat que ens envolta i quina és la imatge que es transmet ha estat vital en gran part dels conflictes. L’eclosió de les xarxes socials, del món digital i de la capacitat de grans capes de població a accedir a informació sense mitjancers ha portat a què els plantejaments clàssics de l’agit/prop hagin quedat obsolets o si més no desvirtuats per un món que canvia constantment.

El creixement i l’auge de forces polítiques d’esquerres i dels moviments socials i polítics que han transformat el sentit comú de les majories també ha estat un element principal per enfrontar les batalles que tenim davant i les que vindran.
Des de l’aparició de les xarxes socials durant la primavera àrab i el moviment 15M fins l’onada feminista que vivim, la comunicació és un camp de batalla central. La batalla de les idees ha mutat i necessitem enfocar-la i veure quines estratègies comunicatives han estat positives per a la construcció de majories, la creació de consensos i disensos i la transformació radical de la societat.


Els discursos de l’esquerra i dels moviments sovint actuen en camp contrari. Ens trobem davant del repte d’articular imaginaris, nous valors i un sentit comú diferent per construir un projecte hegemònic que prefiguri la societat que ha de venir.


Dirigim aquesta activitat a militants, activistes i comunicadors d’arreu del món que treballin dins d’espais socials, sindicals i polítics en l’àmbit de la comunicació política, així com investigadors en aquestes qüestions; per posar en comú i discutir les diferents estratègies per revertir els discursos reaccionaris i preparar els moviments socials i polítics per enfrontar-se en qualitat d’oponents amb capacitat d’aglutinar majories socials i plantejar-se la victòria.

Desitgem que aquest congrés serveixi per a crear una xarxa transversal, pluralista i heterogènia d’investigadores i militants que treballen una comunicació política a favor de l’emancipació i la transformació social.

Programa

Podeu descarregar el programa aquí

Inscripcions

Les inscripcions es poden adquirir al web habilitat per al Congrés

Els i les subscriptores de Catarsi podran accedir a totes les xerrades del Congrés amb un descompte del 75% a partir d’un cupó promocional que rebran al correu amb el que estiguin subscrits. Si no has rebut el teu correu, fes-nos-ho saber a [email protected]

Vols que t'informem de les novetats de Catarsi Magazín?

Les dades personals s’utilitzaran per l’enviament d’informació i promocions. El responsable és Cultura 21, SCCL. L’usuari pot revocar el seu consentiment en qualsevol moment i exercir els drets que l’assisteixen mitjançant correu electrònic a [email protected]. Pot consultar aquí la política de privacitat.

Comentaris

III Congrés Catarsi – Lluita. Comunicació. Victòria.

Feu un comentari

El nou número de Catarsi ja és aquí!

Subscriu-te ara i te l'enviem a casa!

Cataris-blau