Search
Close this search box.

articles publicats per

Cibcom.org

Cibcom.org

Grup de debat per explorar les possibilitats de la planificació econòmica mitjançant l’ús de la tecnologia.    

Socialitzar les cures. Contra el realisme domèstic

El ciber-socialisme i el feminisme podrien confluir en la lluita revolucionària a causa de les possibilitats que l'economia planificada ofereix per a la proliferació massiva de comunes urbanes. Què són i per què haurien d'interessar a la causa feminista?

Tancar la fractura: Per una planificació ecològica del metabolisme universal

A les societats on domina el mode de producció capitalista, el mercat actua com un paràsit que, devorant i esgotant els recursos naturals, prefereix morir matant que posar fi a les monstruoses conseqüències de la seva activitat. Acabar amb el paràsit ha de ser l'objectiu comú de tots aquells preocupats pel futur del nostre planeta. Però l'única forma realista d'afrontar aquesta tasca és la planificació econòmica democràtica.

Treballar menys i viure millor: econofísica i bons laborals

A través de l'econofísica analitzem el comportament intrínsecament disfuncional del mercat i el diner. A canvi, proposem els bons laborals com a un mecanisme capaç de superar les mancances d'ambdós i avançar en la superació de l'explotació.

Mans al timó. Cap al programa cibercomunista

Què tenen en comú el comunisme i la cibernètica? Com ens ajuda la ciència de la informació i el control a desenvolupar mecanismes racionals, justos, eficients i realistes per a planificar l'economia? I sobretot, de quines formes és la planificació superior als sistemes de mercat?

Planificació: una alternativa racional al mercat

Existeix una alternativa econòmica democràtica al funcionament ineficient, caòtic i injust del capitalisme. Aquesta és una translació a l'economia d'un projecte polític de democràcia plena.

El nou número de Catarsi ja és aquí!

Subscriu-te ara i te l'enviem a casa!

Cataris-blau