No al pacte d’estat

Una desena d'organitzacions signen un manifest que denuncia que el pacte d'estat vol pacificar i desmobilitzar l'independentisme i fan una crida a la mobilització per l'autodeterminació i la independència.
Una desena d'organitzacions signen un manifest que denuncia que el pacte d'estat vol pacificar i desmobilitzar l'independentisme i fan una crida a la mobilització per l'autodeterminació i la independència.

Crida a la mobilització per l’autodeterminació i la independència

Una desena d’organitzacions d’àmbit nacional (vegeu la llista al final del text) signen el manifest “No al pacte d’estat. Crida a la mobilització per l’autodeterminació i la independència” que denuncia que el pacte d’estat vol pacificar i desmobilitzar l’independentisme, i fan una crida a la mobilització per l’autodeterminació i la independència. El manifest continua obert a adhesions col·lectives i individuals.

“El PSOE, Sumar, ERC i Junts han tancat un pacte que convertirà Pedro Sánchez en president del govern espanyol. Aquest acord inclou una Amnistia a més de diversos compromisos en la ja coneguda dinàmica del peix al cove que va marcar durant tants anys la relació dels governs autonòmics de Catalunya amb els poders de l’Estat espanyol.

Al contrari del que anuncien, el pacte que s’acaba d’anunciar no és un pacte per avançar en el reconeixement dels drets com a nació del poble català, sinó que és un pacte d’estat que vol fer una estocada final al moviment independentista que va tenir com a punt més àlgid el referèndum de l’1 d’octubre de 2017.

L’acord significarà la renúncia tàcita a l’exercici del dret d’autodeterminació i de la independència. La concessió de l’Amnistia, el permís a parlar català al Congrés dels Diputats Espanyol i al Parlament Europeu, el reconeixement com a minoria nacional, i les molles del traspàs de rodalies i la disminució del deute autonòmic, surt ben barat a l’Estat espanyol quan la contrapartida és que els mateixos partits que han conduït el procés fins al punt actual ara enterrin durant les pròximes dècades les aspiracions i la mobilització d’autodeterminació i d’independència de la societat catalana. Junts i ERC estan utilitzant l’1 d’octubre de manera partidista en la seva cursa per convertir-se en els partits dirigents d’una nova Catalunya autonòmica cada vegada més dependent de l’Estat i més buida de cap tipus de sobirania real.

Aquest pacte es concreta en una Amnistia que equipara tant a víctimes com a botxins: alliberarà de la llosa judicial i repressiva a algunes de les víctimes i els represaliats de la violència i de la repressió de l’Estat, alhora que previsiblement eximirà de responsabilitat penal als policies repressors i aquells qui van elaborar una operació d’Estat contra el Principat.

Aquest és un pacte que servirà per relegitimar i reforçar el règim. Per fer una segona transició reproduint els peatges i la democràcia devaluada del règim del 78 i consolidant l’estat neoliberal i patriarcal que patim les classes populars. L’Amnistia serà utilitzada com un element de pacificació i desmobilització de la lluita de la societat catalana per l’autodeterminació i la independència.

L’acord entre JxCAT, ERC i el PSOE i Sumar no s’ha plantejat en clau de fer avançar el procés d’alliberament nacional i social dels Països Catalans sinó com a tancament definitiu d’un cicle de conflicte. No és res més que un pedaç que no solucionarà el conflicte polític amb l’Estat, no garantirà l’exercici del dret d’autodeterminació ni tampoc evitarà que s’acabi la repressió contra tots aquells que continuaran lluitant pel dret a la independència i l’autodeterminació.

El pacte d’Estat suposa renunciar al llegat de l’1 i del 3 d’octubre, renunciar a una mobilització pròpia i de masses per la independència i alimentar l’engany que un referèndum pactat d’autodeterminació és possible al Regne d’Espanya.

Cal denunciar la utilització d’aquest pacte, amb l’amnistia com a mecanisme principal, per a encobrir la renúncia dels partits que el signen a la lluita per l’autodeterminació i la independència aquí i ara.

Emplacem a articular un moviment popular de resistència per continuar amb la lluita per la independència. Cridem a la mobilització popular per mostrar el rebuig a aquest pacte contra l’autodeterminació.

Independència, socialisme, feminisme, Països Catalans!”


Organitzacions d’àmbit nacional que signen el manifest: Endavant-OSAN, Candidatura d’Unitat Popular (CUP), Arran, Alerta Solidària, Xarxa de Casals i Ateneus dels Països Catalans, Crida LGBTI, Sindicat d’Estudiants dels Països Catalans (SEPC), Coordinadora Obrera Sindical (COS), Contracorrent i Corrent Revolucionària de Treballadors i Treballadores.

Per adherir-se al manifest: https://liberaforms.plataformess.org/crida-autodeterminacio-independencia

Vols que t'informem de les novetats de Catarsi Magazín?

Les dades personals s’utilitzaran per l’enviament d’informació i promocions. El responsable és Cultura 21, SCCL. L’usuari pot revocar el seu consentiment en qualsevol moment i exercir els drets que l’assisteixen mitjançant correu electrònic a [email protected]. Pot consultar aquí la política de privacitat.

Comentaris

No al pacte d’estat

El nou número de Catarsi ja és aquí!

Subscriu-te ara i te l'enviem a casa!

Cataris-blau