Entrevista a David Peace escriptor de GB84 el llibre clau per entendre les vagues de miners que van posar en joc al capitalisme britànic.

El 1984 va marcar un abans i un després a la història del Regne Unit. Els miners britànics iniciaven una vaga d’onze mesos contra les mesures privatitzadores de la Dama de Ferro, Margaret Thatcher.

David Peace, escriptor britànic de novel·la negra i narrador excel·lent de la classe obrera britànica ens explica aquesta lluita dels miners a GB84 publicat en castellà per Hoja de Lata.
Durant el festival BCNegra ens va visitar a Barcelona on vam tenir l’oportunitat d’entrevistar-lo a la Llibreria La Carbonera del Poble Sec.

Peace ens parla de la relació del Partit Laborista amb el moviment obrer i sindical, el conflicte de les mines, la seva narrativa ferotge i del naixement del Corbynisme com una nova esperança per a la classe obrera britànica.

L’entrevista l’han fet la membre del consell editorial de Catarsi, Carlota Freixenet i a les càmeres i la producció Xavier Monge del comitè de redacció i Javier Blanco, director de cinema. Agraïm a David Peace, a la Laura i el Dani d’Hoja de Lata editorial i a les companyes de La Carbonera.

Vols que t'informem de les novetats de Catarsi Magazín?

Les dades personals s’utilitzaran per l’enviament d’informació i promocions. El responsable és Cultura 21, SCCL. L’usuari pot revocar el seu consentiment en qualsevol moment i exercir els drets que l’assisteixen mitjançant correu electrònic a [email protected]. Pot consultar aquí la política de privacitat.

El consell de redacció de Catarsi està format per Xavier Monge, Arnau Carné, Núria Gibert i Nil Saladich.

El nou número de Catarsi ja és aquí!

Subscriu-te ara i te l'enviem a casa!

Aquest web fa servir cookies per a millorar l'experiència de l'usuari. Si continueu utilitzant aquest lloc, entenem que hi esteu d'acord.