El nou sindicat de Google posarà a prova les noves formes d’organització sindical

El recentment fundat sindicat de treballadors de Google, l’Alphabet Workers Union, és el primer sindicat de treballadors de coll blanc a una gran companyia tecnològica. La seva tasca serà descobrir com exercir el seu poder mentre segueix sent representant a una minoria de la força de treball a l’empresa.

El nou sindicat de Google posarà a prova les noves formes d’organització sindical

El nou sindicat de Google posarà a prova les noves formes d’organització sindical

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Necessites estar registrada per poder guardar articles

El recentment fundat sindicat de treballadors de Google, l’Alphabet Workers Union, és el primer sindicat de treballadors de coll blanc a una gran companyia tecnològica. La seva tasca serà descobrir com exercir el seu poder mentre segueix sent representant a una minoria de la força de treball a l’empresa.

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Necessites estar registrada per poder guardar articles

Els treballadors de Google acaben d’anunciar la formació d’un sindicat: l’Alphabet Workers Union.

El sindicat, que té el nom de la companyia matriu de Google, no és el primer al gegant tecnològic valorat en un bilió de dòlars. Vuitanta treballadors temporals a l’oficina de Google a Pittsburgh van votar formar un sindicat l’any 2019. Aquell mateix any, més de dos mil empleats de la cafeteria a la seu de l’empresa a Mountain View, California, van fer el mateix. Els guardes de seguretat a Google porten organitzats des del 2017. Però un sindicat que inclou a treballadors de coll blanc que estan directament empleats per Google és nou. Com també ho és el plantejament horitzontal, que inclou a treballadors temporals, venedors, i contractats (o TVC), juntament amb els treballadors fixos, una bona estratègia tenint en compte que els TVC són més de la meitat de la força de treball de Google.

Les companyies tecnològiques com Google malden perquè les seves empreses no comptin amb cap sindicat. He escrit ja abans que l’hostilitat cap als sindicats es troba a l’origen de la indústria: fou una de les raons principals per les quals Silicon Valley es convertí en l’epicentre tecnològic en comptes de la Costa Est. Com va dir una vegada el cofundador d’Intel Robert Noyce, «continuar lliures de sindicats és essencial per a la supervivència de la majoria de les nostres empreses». Noyce va morir fa temps, però l’única innovació que moltes de les empreses tecnològiques actuals poden reclamar com a seves és la de trobar noves formes d’evadir la legislació laboral. Els treballadors de coll blanc al web de micromecenatge Kickstarter i el desenvolupador d’aplicacions Glitch han format recentment un sindicat, però Alphabet Workers Union representa el primer esforç d’aquesta mena en una de les empreses FAANG (Facebook, Amazon, Apple, Netflix, Google). D’aquesta manera, l’anunci desencadenarà respostes irades en algunes juntes directives, tant se fa el que digui o faci el sindicat.

El nou sindicat té el suport de la Communications Workers of America (CWA), que compta amb 700.000 membres. Està afiliat a la CWA Local 1440, i els seus membres pagaran una quota de l’u per cent del seu salari total. D’acord amb The New York Times, els organitzadors de CWA van començar a reunir-se amb els empleats de Google a finals del 2009, i l’executiva de set persones del sindicat va ser elegida pels afiliats el mes passat. El sindicat s’organitzà com apart de la campanya Coalició per Organitzar els Empleats Digitals (CODE) impulsada per la CWA, un esforç que busca organitzar sindicalment als empleats de la indústria del videojoc i altres treballadors del sector tecnològic.

En el moment d’escriure aquest article, l’Alphabet Workers Union representa a 227 persones. La xifra planteja un interrogant: si s’inclouen les TVC, més de 200.000 persones treballen a Google. Què significa, doncs, un sindicat de 200 persones en aquest context?

Sindicalisme minoritari

Els sindicats minoritaris no representen a la majoria de treballadors i no actuen com a agents exclusius de negociació amb els empresaris. Això no té res de nou. Abans d’aprovar-se la National Labor Relations Act (NLRA) el 1935, que va fer llei el dret dels treballadors a les eleccions sindicals i a la representació exclusiva per un sindicat que compti amb el suport majoritari, el sindicalisme de minories era una pràctica comuna. Fins i tot sense el reconeixement de l’empresa o un acord, aquests sindicats tenien delegats que tractaven els assumptes als llocs de treball i pressionaven els caps perquè els adreçaren. Ajudaven a sostenir el pols en comptes de permetre que flaquegés. Un cop s’aprovà la NLRA, aquestes estructures es convertiren en una plataforma per a les campanyes d’afiliació sindical.

Els sindicats minoritaris no són simplement relíquies d’un passat. La dificultat per a obtenir el reconeixement sindical per part de les empreses als Estats Units ha portat a molts treballadors, particularment en aquells estats que compten amb una legislació de «dret al treball», a organitzar-se dintre d’aquests sindicats. Els sindicats de minories no tenen la mateixa força a l’hora de negociar, però quan les condicions fan això mateix impossible són millor que no res, ofereixen proteccions i serveixen com a estructura per a l’acció col·lectiva.

Si «sindicat» és el mot que fem servir els treballadors per a l’acció col·lectiva, un impuls sindicalitzador a Google no és cap sorpresa si tenim en compte la seva història recent.

La qüestió de si la NLRA proporciona als treballadors el dret a negociar amb una empresa a partir d’una base formada pels seus afiliats, amb el sindicat minoritari representant als seus afiliats i a ningú més, encara està per resoldre. Com van observar Moshe Marvit i Leigh Anne Schriever el 2015 en un informe sobre el sindicalisme minoritari, un cas que hagués portat la qüestió a la Junta Nacional de Relacions Laborals (NLRB) el 2006 finalment es quedà a les portes. De nominar Joe Biden càrrecs més propers amb el món sindical —i aconseguir amb èxit l’aprovació de les dues cambres d’aquests— seria concebible que la NLRB fallés en favor d’aquesta interpretació. És més, pot ser que no sigui una coincidència que l’Alphabet Workers Union es fes públic just abans del jurament del càrrec de Biden. També és important destacar pel que fa als sindicats minoritaris que hi ha una decisió el 2017 de la NLRB de l’era Trump que dificulta els treballadors aconseguir aquesta manera de negociar. Abans, els sindicats tenien la capacitat de portar a terme una negociació en la secció d’una empresa i, després d’establir-se, expandir-se a altres seccions dintre de l’empresa. Això ha deixat de ser una possibilitat.

Encara que la majoria d’empleats de Google no viuen en estats regits per la llei del ‘dret al treball’, tenen al seu davant considerables dificultats. Els empleats favorables al sindicat de Google no creuen que puguin obtenir una majoria que doni suport al seu sindicat aviat, una afirmació que és raonable. La companyia té immensos recursos per combatre la formació de sindicats i d’acord a una queixa recent presentada a la NLRB, està disposada a violar la llei per aconseguir-ho. La força de treball es troba dispersa arreu del país i del món, el que fa l’organització sigui molt més difícil. La majoria de la força de treball són TVC, no es troba directament contractada per Google, el que significa que no poden pertànyer legalment a una unitat de negociació reconeguda que tracti amb l’empresa, i un sindicat més tradicional exclouria aquests treballadors, afeblint de manera clara la seva força de negociació i capacitat de resistència, mentre que s’aprofundirien les divisions entre els TVC i els empleats directes. La majoria dels empleats directes tenen salaris elevats, el que afegeix una altra potencial font de divisió.

Foto: Flickr – Top Rank Marketing

Però als Estats Units, pràcticament cadascun dels llocs de treball és un clima hostil, i els treballadors aconsegueixen malgrat tot formar en ocasions sindicats majoritaris. És possible que els membres a l’Alphabet Workers Union ho vegin, com afirmava The New York Times, com un «esforç per proporcionar estructura i longevitat a l’activisme a Google més que no pas per negociar millores salarials.» Aquesta mena d’activisme ha estat construint-se dintre de Google: en els darrers anys, els empleats de Google han aconseguit que es cancel·lés un contracte amb el Pentàgon, han criticat el treball de l’agència fronterera dels EUA i organitzat una aturada de 22.000 treballadors per protestar contra la mala gestió de l’empresa dels casos d’abusos sexuals.

Si «sindicat» és el mot que fem servir els treballadors per a l’acció col·lectiva, un impuls sindicalitzador a Google no és cap sorpresa si tenim en compte la seva història recent. Els sindicats minoritaris poden guanyar malgrat tot victòries als seus llocs de treball, fins i tot si no estan en posició de negociar. Aquests sindicats poden clarificar divisions: Google, com moltes altres empreses, empeny els seus empleats a sentir-se part de la companyia. Però el tecnològic és com qualsevol altre sector industrial: els executius sempre maquinen com pressionar els salaris a la baixa. Cada treballador, fins i tot un enginyer de software, necessita un sindicat, i l’existència d’un a Google clarifica l’antagonisme que és el fonament de qualsevol lloc de treball capitalista.

Cada treballador, fins i tot un enginyer de software, necessita un sindicat, i l’existència d’un a Google clarifica l’antagonisme que és el fonament de qualsevol lloc de treball capitalista.

Però hi ha riscos en anunciar un esforç d’organització sindical tan aviat. Els sindicats són la força col·lectiva dels obrers, organitzar-se sindicalment és una mostra de força, una que no només protegeix els treballadors que participen en aquesta acció col·lectiva, sinó que els inspira per abandonar els marges i unir-se als esforços organitzatius. Un sindicat minoritari amb tants pocs membres s’arrisca a què passi el contrari, suggerint als treballadors que encara no participen en un sindicat que es tracta d’un concepte marginal, aïllant així encara més a l’organització.

Encara és aviat per saber quin serà l’efecte de l’anunci públic de l’Alphabet Workers Union, però els seus membre esperen que ajudi a construir l’organització. Com Auni Ahsan, un enginyer de software i membre fundador del sindicat, ha explicat a In These Times, «milers o milions de persones despertaran i veuran aquesta història i veuran que no cal esperar a la junta laboral perquè aprovi el seu sindicat: es té un sindicat quan es diu que es té un sindicat.»

El camí a l’organització sindical en una companyia tecnològica està ple d’obstacles, però això és cert a qualsevol altre tipus d’empresa. Si l’existència d’Alphabet Workers Union anima els treballadors, a Google i més enllà de Google, a organitzar-se sindicalment, constituirà un avenç. El que resta per veure és que farà exactament el sindicat, i com respondrà Google.

Article publicat originalment a Jacobin el 4 de gener del 2021
Traducció d’Àngel Ferrero
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

Vols que t'informem de les novetats de Catarsi Magazín?

Les dades personals s’utilitzaran per l’enviament d’informació i promocions. El responsable és Cultura 21, SCCL. L’usuari pot revocar el seu consentiment en qualsevol moment i exercir els drets que l’assisteixen mitjançant correu electrònic a [email protected]. Pot consultar aquí la política de privacitat.

Editora col·laboradora a Jacobin. Escriu a diversos mitjans com el Washington Post, Vox, The Nation i n+1, entre d'altres.

Comentaris

El nou sindicat de Google posarà a prova les noves formes d’organització sindical

Notificacions
Notificació per rebre
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
LLEGIR COMENTARIS OCULTAR COMENTARIS

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

El tercer número de Catarsi ja és aquí!

Amb la subscripció en paper t’enviem Catarsi a casa

Cerca a Catarsi

Aquest web fa servir cookies per a millorar l'experiència de l'usuari. Si continueu utilitzant aquest lloc, entenem que hi esteu d'acord.