Exigim l’alliberament immediat de Julian Assange

Els membres del Consell de la Internacional Progressista recolzen la llibertat de Julian Assange contra el perillós i il·legal judici d’extradició que tindrà lloc contra ell a Londres.

Exigim l’alliberament immediat de Julian Assange

Els membres del Consell de la Internacional Progressista recolzen la llibertat de Julian Assange contra el perillós i il·legal judici d’extradició que tindrà lloc contra ell a Londres.

«Cada vegada que presenciem una injustícia i no actuem, entrenem a la nostra persona perquè sigui passiva davant seu i, per tant, acabem perdent tota la capacitat de defensar-nos a nosaltres mateixos i als que estimem.»
Julian Assange

Nosaltres, membres del Consell de la Internacional Progressista, recolzem la llibertat de Julian Assange en contra del procés il·legal i perillós d’extradició que s’estableix actualment a Londres en contra seva. Julian Assange ha estat un periodista, editor i intel·lectual determinant i la seva tasca ha estat crucial per promoure la justícia global. El processament per part dels Estats Units d’un ciutadà australià per les seves activitats periodístiques realitzades en països sobirans d’Europa suposa una greu violació dels drets humans i del dret internacional. Encara més perillós, crea un precedent legal que significa que qualsevol dissident de la política exterior dels Estats Units pot ser enviat als Estats Units per fer front a la cadena perpètua o fins i tot a la pena de mort. Els resultats del cas amenacen la llibertat d’expressió i la sobirania nacional a tot el món.
Wikileaks ha estat una inspiració per als moviments socials de tot el món en la seva lluita per la veritat i la justícia. El treball d’Assange com a editor i periodista de WikiLeaks ha revelat més irregularitats governamentals que qualsevol altre mitjà editorial d’aquest segle, des del blanqueig de diners fins a la corrupció en països que van des d’Islàndia fins a Namíbia. Tot i que va rebre premis mundials per la seva tasca de defensa dels drets humans, només va ser quan Wikileaks va començar a revelar els crims del govern dels Estats Units, en particular els seus crims de guerra a l’Iraq, les tortures a la badia de Guantánamo i l’ús cibernètic il·legal de la CIA. El programa de guerra revelat pel document “Vault 7” va filtrar: Assange va ser tractat com a criminal i terrorista pels Estats Units.   Hem de recordar que Assange està sent processat per res més que per actes de publicacions.

El resultat del cas d’Assange té el pes en la nostra seguretat col·lectiva davant dels abusos dels poderosos.

Creiem que el suport a Julian Assange contra l’extradició és una prova de foc per a les forces progressistes de tot el món. Malgrat la seva històrica conseqüència, aquest cas s’ha mantingut massa silenciat i és responsabilitat de totes les forces progressistes aixecar ara les veus. Mentrestant, Assange s’ha deixat deteriorar de forma aïllada, primer a l’ambaixada de l’Equador a Londres i ara a la presó de Belmarsh, on està reclòs 23 hores cada dia. Assange ha patit prou i el seu perllongat empresonament podria provocar la pèrdua d’un dels editors més valents del segle XXI. No donar suport a Assange en aquest moment seria un acte de covardia monumental i ens perjudicaria de manera excepcional.  


Sabem que el cas de Julian Assange determinarà més que el seu destí. El resultat del cas d’Assange té el pes en la nostra seguretat col·lectiva davant dels abusos dels poderosos. Si no ens aixequem ara, si no trobem el coratge de parlar en nom d’Assange, serà enviat a un tribunal secret, empresonat per tota la vida i abandonat per morir. No podem quedar-nos de braços plegats. La solidaritat internacional amb Assange és necessària ara més que mai.  

Lluitarem contra l’extradició nord-americana fins que sigui lliure.  

Signants

Julian Aguon
Advocat de drets humans, Micronèsia

Slim Amamou
Activista, Tunísia

Celso Amorim
Exministre d’Afers Exteriors del Brasil

Renata Àvila
Advocat de drets humans, Guatemala

Alicia Castro
Activista polític i sindical, Argentina

Noam Chomsky
Lingüista, EUA

Rafael Correa
Ex president de l’Equador

Tasneem Essop
Activista pel clima i la justícia social, Sud-àfrica

Nick Estes
Historiador, tribu Sioux de la Baixa Brule

Harry Halpin
Cofundador de Nym Technologies, EUA

Rachmi Hertanti
Indonèsia per la justícia global

Srećko Horvat
Filòsof i cofundador de DiEM25, Croàcia

Giorgio Jackson
Polític i activista, Xile

Scott Ludlam
Escriptor, activista i exsenador, Austràlia

Harsh Mander
Activista i escriptor dels drets humans, Índia

John McDonnell
Diputat laborista, Regne Unit

Kavita Naidu
Defensor dels drets humans, Fiji

Vijay Prashad
Director de Tricontinental: Institute for Social Research, Índia

Aruna Roy
Fundador de MKSS, Índia

Arundhati Roy
Novel·lista, Índia

Ahdaf Soueif
Autor, Egipte

Yanis Varoufakis
Economista i secretari general de MeRA25, Grècia

Mona Seif
Activista pels drets humans, Egipte

Natália Bonavides
Diputada al Congrés, Brasil

Andrés Arauz
Candidat a la presidència, Equador
Foto de portada: Flickr – Duncan C
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

Vols que t'informem de les novetats de Catarsi Magazín?

Les dades personals s’utilitzaran per l’enviament d’informació i promocions. El responsable és Cultura 21, SCCL. L’usuari pot revocar el seu consentiment en qualsevol moment i exercir els drets que l’assisteixen mitjançant correu electrònic a [email protected]. Pot consultar aquí la política de privacitat.

La Internacional Progressista és una organització internacional que vol bastir una alternativa política, cultural i social a nivell mundial. El projecte va néixer de la plataforma de suport a Bernie Sanders als Estats Units i del moviment per la Democràcia a Europa, el cap més visible del qual és Gianis Varufakis.

Comentaris

Exigim l’alliberament immediat de Julian Assange

Deixeu un comentari

El nou número de Catarsi ja és aquí!

Subscriu-te ara i te l'enviem a casa!

Cerca a Catarsi

Aquest web fa servir cookies per a millorar l'experiència de l'usuari. Si continueu utilitzant aquest lloc, entenem que hi esteu d'acord.