Search
Close this search box.

articles publicats per

Txema Urdampilleta

Txema Urdampilleta

Expert en moure caixes de discs i llibres de ciutat en ciutat. Co-editor del fanzine “Polvos de Talco” i del festival “Grapa & Tinta”. Dancing Animal al Ciares Soul Club.

Collita amarga

«I a vegades ens fem dir Frankie Newton i militem al Partit Comunista i estem afiliats al sindicat de músics i toquem la trompeta borratxos de ràbia i de ginebra mentre Billie Holiday canta borratxa de ràbia i de ginebra pels nostres germans penjats, cremats, allà, al Sud de les ciutats.» Adrián Bernal – Anti-folk

Navalles i cadenes

Quin paper pot jugar una simple barberia en la construcció de tota una comunitat? Quina resistència poden oferir les humils navalles dels barbers davant les cadenes del capitalisme racial? Aquest article traça la genealogia cultural i política de la comunitat afroamericana a través d'una cosa tan complicada com és tallar-se el cabell.

«Black & British»

A través de la biografia de Laurie Cunningham, el primer futbolista negre en jugar per Anglaterra, ens acostem al Londres de la segona meitat del S. XX. Des del soul, el funk i la pista de ball repassem també els conflictes racials i de classe que afrontava una generació que va lluitar per poder ser «Black and British».

El nou número de Catarsi ja és aquí!

Subscriu-te ara i te l'enviem a casa!

Cataris-blau