Search
Close this search box.

articles publicats per

Sergi Cot

Sergi Cot

És regidor d’Acció climàtica a l’Ajunatment de Girona per Guanyem Girona i militant de la CUP.

Horitzó decreixentista

El decreixement és un paradigma, enfocament o visió de resposta a una realitat biofísica evident sobre el factor més real i material que existeix: que tot allò que comprèn la realitat inorgànica és quelcom finit.

Per un municipalisme ecologista (II): L’escarpa i el martell

Al primer article, publicat al març i titulat «Per un municipalisme ecologista: La brúixola», preteníem dibuixar una de línia de fons que esbossés un context teòric assequible. En aquesta segona part, volem aterrar breument algunes qüestions que considerem cabdals i que tenen impacte i interès en l'àmbit municipal. Una brúixola per afrontar la desorientació i una escarpa i un martell per picar on toqui, per donar-li forma.

Per un municipalisme ecologista (I): La Brúixola

La intenció d’aquest tàndem d’articles és la de construir un breu i modest marc de referència per a les candidatures municipalistes del nostre espai polític en un sentit ampli. Una brúixola en clau ecologista per guiar de nord a sud i d’est a oest.

Drets de la natura: protegir el subjecte per protegir la vida.

Un instrument jurídic important per seguir lluitant contra les dinàmiques d’un sistema contaminant i extractivista és dotar a la Natura de drets propis com a subjecte i així aconseguir més eines i mecanismes de protecció socioambiental, tot afavorint tant al medi ambient que ens acull com a les espècies que habitem aquest planeta.

Ecocidis: Aturar la impunitat per aturar la destrucció.

Tipificar l’ecocidi com a crim contra la humanitat i la vida perseguible davant el Tribunal Penal Internacional és crucial per col·lapsar l’expansió fòssil del capitalisme i per preservar la biodiversitat i la vida. Un clima benigne i el Sud Global serien els seus beneficiaris directes. L’anticapitalisme té un poderós aliat en la justícia ambiental i climàtica sense fronteres.

Límits ecològics i autolimitació: Una ressenya de Giorgos Kallis

La qüestió dels límits és inherent a tota societat humana i, sens dubte, cada vegada més rellevant en un context d’escassetat que s’encamina als límits biofísics del planeta. En totes les seves derivades, funcions i formes, ha configurat i configurarà sempre l’existència de l’ésser humà. L’ètica dels límits és un projecte polític i cultural que constitueix el fonament d’una societat en equilibri.

El nou número de Catarsi ja és aquí!

Subscriu-te ara i te l'enviem a casa!

Cataris-blau