articles publicats per

Roser Espelt Alba

Roser Espelt Alba

Economista, membre del Seminari d’Economia Crítica Taifa

20 anys de l’Euro: Un balanç desigual

El 2022 es compleixen 20 anys de l'entrada en circulació de l'euro. El balanç d'aquestes dues dècades deixa un panorama de major desigualtat entre estats i d'enfortiment del capital front al treball

Torna la inflació, desajust monetari o crisi sistèmica?

Els preus augmenten. La inflació es situa a la zona Euro al 4% la més alta des de que l’any 1997 es van començar a publicar dades d’inflació a nivell europeu. A l’Estat espanyol la xifra ha superat els 5 punts, la inflació més alta dels darrers 30 anys. A les portes d'un nou desastre econòmic, està clar que les receptes neoliberals no ens serviran
GameStop

GameStop, Reddit i les apostes en el sistema financer

Un grup d'usuaris de Reddit han aconseguit fer perdre milers de dòlars als inversors de Wall Street que estaven apostant contra la cadena de videjocs GameStop. Com ha estat possible i què és apostar en el sistema financer?

La pandèmia ha demostrat que no podem viure del turisme

La finalització de l'estat d'alarma a «coincidit» amb l'inici de la temporada turística. Els interessos d'un model que situa traves al desenvolupament de les regions segueix marcant l'agenda inclús enmig d'una crisi sanitària.

La solució té dos noms: intervenir i nacionalitzar

Les previsions econòmiques negatives que comencen a sortir a la llum no només reflecteixen l'aturada provocada per la pandèmia, sinó també una estructura productiva fràgil i desequilibrada.

Xile, la política del deute i els límits del neoliberalisme

El projecte socioeconòmic del neoliberalisme accentúa les contradiccions del capitalisme i és la causa de l'esclat social xilè del passat 18 d'octubre de 2019. La pandèmia accentúa aquestes contradiccions i s'evidencia que no hi ha sortida possible dins dels marcs del sistema actual.

El nou número de Catarsi ja és aquí!

Subscriu-te ara i te l'enviem a casa!

Aquest web fa servir cookies per a millorar l'experiència de l'usuari. Si continueu utilitzant aquest lloc, entenem que hi esteu d'acord.