articles publicats per

Roser Espelt Alba

Roser Espelt Alba

Economista, membre del Seminari d’Economia Crítica Taifa
GameStop

GameStop, Reddit i les apostes en el sistema financer

Un grup d'usuaris de Reddit han aconseguit fer perdre milers de dòlars als inversors de Wall Street que estaven apostant contra la cadena de videjocs GameStop. Com ha estat possible i què és apostar en el sistema financer?

La pandèmia ha demostrat que no podem viure del turisme

La finalització de l'estat d'alarma a «coincidit» amb l'inici de la temporada turística. Els interessos d'un model que situa traves al desenvolupament de les regions segueix marcant l'agenda inclús enmig d'una crisi sanitària.

La solució té dos noms: intervenir i nacionalitzar

Les previsions econòmiques negatives que comencen a sortir a la llum no només reflecteixen l'aturada provocada per la pandèmia, sinó també una estructura productiva fràgil i desequilibrada.

Xile, la política del deute i els límits del neoliberalisme

El projecte socioeconòmic del neoliberalisme accentúa les contradiccions del capitalisme i és la causa de l'esclat social xilè del passat 18 d'octubre de 2019. La pandèmia accentúa aquestes contradiccions i s'evidencia que no hi ha sortida possible dins dels marcs del sistema actual.

El tercer número de Catarsi ja és aquí!

Amb la subscripció en paper t’enviem Catarsi a casa

Cerca a Catarsi

Aquest web fa servir cookies per a millorar l'experiència de l'usuari. Si continueu utilitzant aquest lloc, entenem que hi esteu d'acord.