articles publicats per

Roger Campdelacreu i Sibina

Roger Campdelacreu i Sibina

Roger Campdelacreu i Sibina, fisioterapeuta, estudiant de filologia catalana i militant d’Endavant-OSAN.

Immersió lingüística, conflicte i resposta popular davant els cops dels tribunals

La immersió lingüística al Principat viu l’enèsima batalla entre sentències i reformes de llei, retallant drets col·lectius i mostrant una vegada més els límits de l’autonomisme. Per articular una resposta, cal entendre el conflicte lingüístic i social dels tribunals i els governs com un conflicte de l’estat contra el poble català.

La immersió lingüística, política de la llengua més enllà del consens

Són diversos els elements que han portat a qüestionar la immersió lingüística i plantejar que el català no sigui l'única llengua vehicular a l'ensenyament. Sota debats de coneixement i igualtat lingüística, s’amaga la voluntat d’uniformització i assimilació, una qüestió política de fons que situa, per força, la defensa del català des de l’impuls social i col·lectiu.

El nou número de Catarsi ja és aquí!

Subscriu-te ara i te l'enviem a casa!

El nou número ‘D’allò personal a allò polític’ ja és aquí! Més de deu articles, infografies i dossiers de reflexió sobre la lluita feminista a casa nostra i al món! 

Aquest web fa servir cookies per a millorar l'experiència de l'usuari. Si continueu utilitzant aquest lloc, entenem que hi esteu d'acord.