Search
Close this search box.

articles publicats per

Miquel Vila

Miquel Vila

Politòleg especialitzat en la Xina i l’Àsia Oriental. Membre fundador del Catalonia Global Institute i creador del canal de Youtube de política internacional “Com funciona el món?”.

Com funciona la política a la Xina?

Amb la recent finalització del Congrés del Partit Comunista Xinès, analitzem les relacions entre estat i partit, l' organització i interrelació entre ambdós així com les qüestions relacionades amb els diferents grups socials i faccions que intervenen a la política xinesa.

Més enllà de Rússia i Ucraïna: multipolaritat a l’Europa post-liberal.

Tot i que el clima d’hostilitat entre Rússia i la majoria de països occidentals és generalitzat, la temptació de recuperar les narratives nostàlgiques de la Guerra Freda és una drecera fàcil per analitzar el conflicte, però que ens faria perdre de vista la divergència d’interessos que estan emergint arreu d’Europa, i que marcaran el futur del continent.

L’economia xinesa en transició

L'economia xinesa està patint una nova orientació. És encara molt d’hora per poder assegurar res, però la política formulada al voltant de la combinació de les idees de «prosperitat comuna» i «doble circulació» de Xi Jinping, es podrien tractar d’un canvi de paradigma comparable al de Reforma i Apertura de Deng Xiaoping.

El Japó desconegut i la revolució que mai podrà ser

El llibre de De Vargas és una finestra a una part de la història del Japó que ha quedat sovint en un segon pla, fins i tot entre aquells que se’n consideren entesos. Així, ens convida a tenir una visió més complexa del Japó, i per extensió de les societats de l’Àsia Oriental.
Abe

El llegat iconoclasta de Shinzo Abe

'The Iconoclast', de Tobias S. Harris és un llibre que retrata la figura de l’expresident japonès Abe Shinzo a l’hora que és una radiografia històrica de la política recent del país nipó.

100 anys del Partit Comunista Xinès: la Revolució

Enguany fa 100 anys de la fundació del Partit Comunista Xinès. En aquest primer article, situem el context i els orígens de l'organització enmig de la revolució nacionalista de la primera meitat del segle XX

El nou número de Catarsi ja és aquí!

Subscriu-te ara i te l'enviem a casa!

Cataris-blau