articles publicats per

Miquel Vila

Miquel Vila

Politòleg, centrat en geopolítica i la Xina.
Abe

El llegat iconoclasta de Shinzo Abe

'The Iconoclast', de Tobias S. Harris és un llibre que retrata la figura de l’expresident japonès Abe Shinzo a l’hora que és una radiografia històrica de la política recent del país nipó.

100 anys del Partit Comunista Xinès: la Revolució

Enguany fa 100 anys de la fundació del Partit Comunista Xinès. En aquest primer article, situem el context i els orígens de l'organització enmig de la revolució nacionalista de la primera meitat del segle XX
Índia

La vaga dels agricultors indis

La vaga dels agricultors indis ha mobilitzat 250 milions de treballadors. Expliquem les causes i precedents d'aquest espectacular moviment.

Taiwan, una crisi en gestació

Publiquem una ressenya sobre el llibre de Xulio Ríos, 'Taiwan, una crisis en gestación' al voltant de les relacions entre la Xina continental i l'illa, que disten de ser un simple problema domèstic.

Grècia i Turquia: tambors de guerra al mediterrani oriental?

El Mediterrani al segle XXI està recuperant la seva importància geopolítica. Ho hem vist tant amb les presents guerres de Líbia o Síria, com en el desenvolupament d’infraestructures i inversions que hi ha fet la Xina. Però una guerra antiga torna a despertar al Mediterrani oriental, en la creixent tensió entre una Turquia renaixent, i una Grècia farta d’humiliacions.

La crisi del Barça i el softpower català

La crisi blaugrana pot tenir més epígons que no pas els esportius? Des d'un plantejament independentista, potser té més importància del que semblaria a primera vista.

Es planifica a la Xina?

A la Xina es planifica i es centralitza, però l’ideal del vell planificador central fa temps que va ser com a mínim, congelat: existeix la coordinació, però també una competència a parts iguals.

El nou número de Catarsi ja és aquí!

Subscriu-te ara i te l'enviem a casa!

Cerca a Catarsi

Aquest web fa servir cookies per a millorar l'experiència de l'usuari. Si continueu utilitzant aquest lloc, entenem que hi esteu d'acord.