articles publicats per

Miquel Vila

Miquel Vila

Politòleg especialitzat en la Xina i l’Àsia Oriental. Membre fundador del Catalonia Global Institute i creador del canal de Youtube de política internacional “Com funciona el món?”.

El Japó desconegut i la revolució que mai podrà ser

El llibre de De Vargas és una finestra a una part de la història del Japó que ha quedat sovint en un segon pla, fins i tot entre aquells que se’n consideren entesos. Així, ens convida a tenir una visió més complexa del Japó, i per extensió de les societats de l’Àsia Oriental.
Abe

El llegat iconoclasta de Shinzo Abe

'The Iconoclast', de Tobias S. Harris és un llibre que retrata la figura de l’expresident japonès Abe Shinzo a l’hora que és una radiografia històrica de la política recent del país nipó.

100 anys del Partit Comunista Xinès: la Revolució

Enguany fa 100 anys de la fundació del Partit Comunista Xinès. En aquest primer article, situem el context i els orígens de l'organització enmig de la revolució nacionalista de la primera meitat del segle XX
Índia

La vaga dels agricultors indis

La vaga dels agricultors indis ha mobilitzat 250 milions de treballadors. Expliquem les causes i precedents d'aquest espectacular moviment.

Taiwan, una crisi en gestació

Publiquem una ressenya sobre el llibre de Xulio Ríos, 'Taiwan, una crisis en gestación' al voltant de les relacions entre la Xina continental i l'illa, que disten de ser un simple problema domèstic.

El nou número de Catarsi ja és aquí!

Subscriu-te ara i te l'enviem a casa!

Aquest web fa servir cookies per a millorar l'experiència de l'usuari. Si continueu utilitzant aquest lloc, entenem que hi esteu d'acord.