articles publicats per

Marco Santopadre

Marco Santopadre

Marco Santopadre (Roma, 1973) es periodista de ràdio i premsa, expert en política internacional, segueix sobretot els moviments d’alliberament nacional, els moviments socials i la geopolítica. Ha publicat assajos sobre el moviment català d’autodeterminació, el populisme d’esquerres a Grècia i la qüestió nacional a l’obra de Marx i Engels.
gas

Competència mundial i crisi del gas

L'augment del preu del gas, diuen, està darrera de l'explosió del preu de l'energia. Però la financerització, les tensions geopolítiques i la manca de control públic en són factors clau malgrat no se'n parli.

El xoc afganès rellança l’exèrcit europeu?

Després de la desfeta d’Afganisten, tornen les veus per armar un exèrcit autònom europeu. Els vincles amb l’OTAN, els girs geoestratègics dels EUA i els interessos particulars d’alguns estats ho fan improbable, però no impossible.

Israel: l’alternativa a Netanyahu no és cap alternativa

La idea que el canvi de primer ministre pot en si mateix provocar un canvi en la política israeliana és molt simplista i errònia, perquè no té en compte la naturalesa general de l'estat d'Israel, de les seves institucions, de les relacions internes de poder i d'una ideologia transversal.
Orient

La Xina apunta a l’Orient Mitjà

Del 24 al 30 de març, el ministre de Relacions Exteriors de la Xina, Wang Yi, va realitzar un viatge històric a l'Iran, Aràbia Saudita, Turquia, Unió dels Emirats Àrabs, Bahrain i Oman.
Grècia

Grècia: els carrers s’omplen cinc anys després de l’OXI

Cinc anys després de l’Oxi contra la UE, la desil·lusió i la desmobilització encara regnen a Grècia. Però el carrer torna a omplir-se de manifestants que protesten contra el retorn de la policia a les universitats i en solidaritat amb el pres polític Dimitris Koufontinas.

El nou número de Catarsi ja és aquí!

Subscriu-te ara i te l'enviem a casa!

El nou número ‘D’allò personal a allò polític’ ja és aquí! Més de deu articles, infografies i dossiers de reflexió sobre la lluita feminista a casa nostra i al món! 

Aquest web fa servir cookies per a millorar l'experiència de l'usuari. Si continueu utilitzant aquest lloc, entenem que hi esteu d'acord.