articles publicats per

Marco Santopadre

Marco Santopadre

Marco Santopadre (Roma, 1973) es periodista de ràdio i premsa, expert en política internacional, segueix sobretot els moviments d’alliberament nacional, els moviments socials i la geopolítica. Ha publicat assajos sobre el moviment català d’autodeterminació, el populisme d’esquerres a Grècia i la qüestió nacional a l’obra de Marx i Engels.

Israel: l’alternativa a Netanyahu no és cap alternativa

La idea que el canvi de primer ministre pot en si mateix provocar un canvi en la política israeliana és molt simplista i errònia, perquè no té en compte la naturalesa general de l'estat d'Israel, de les seves institucions, de les relacions internes de poder i d'una ideologia transversal.
Orient

La Xina apunta a l’Orient Mitjà

Del 24 al 30 de març, el ministre de Relacions Exteriors de la Xina, Wang Yi, va realitzar un viatge històric a l'Iran, Aràbia Saudita, Turquia, Unió dels Emirats Àrabs, Bahrain i Oman.
Grècia

Grècia: els carrers s’omplen cinc anys després de l’OXI

Cinc anys després de l’Oxi contra la UE, la desil·lusió i la desmobilització encara regnen a Grècia. Però el carrer torna a omplir-se de manifestants que protesten contra el retorn de la policia a les universitats i en solidaritat amb el pres polític Dimitris Koufontinas.

La soledat d’Armènia

Amb el suport de Turquia i Israel, Azerbaidjan ha infringit una rotunda derrota militar a Armènia. El suport de Rússia i Iran a Erevan ha sigut escàs. Moscou ha restablert el seu paper al Caucas, però Turquia soscava el pati del darrere rus i fa apel·lacions al nacionalisme panturc.

El nou número de Catarsi ja és aquí!

Subscriu-te ara i te l'enviem a casa!

Cerca a Catarsi

Aquest web fa servir cookies per a millorar l'experiència de l'usuari. Si continueu utilitzant aquest lloc, entenem que hi esteu d'acord.