articles publicats per

Marco Santopadre

Marco Santopadre

Marco Santopadre (Roma, 1973) es periodista de ràdio i premsa, expert en política internacional, segueix sobretot els moviments d’alliberament nacional, els moviments socials i la geopolítica. Ha publicat assajos sobre el moviment català d’autodeterminació, el populisme d’esquerres a Grècia i la qüestió nacional a l’obra de Marx i Engels.

Còrsega es revolta

La brutal agressió al pres independentista Yvan Colonna, en règim de màxima vigilància a una presó francesa, ha encès la revolta a l'illa. Ha revifat la flama del nacionalisme cors?

Àfrica: Rússia ha tornat

Abandonada la seva presència en diversos continents de l'època soviètica, la projecció internacional de Moscou va ser molt limitada durant molt de temps. L'adveniment de Vladimir Putin l'any 2000, però, va capgirar la tendència i Àfrica ha tornat amb força al centre dels interessos russos.

Erdogan l’Africà: armes i soft power

Amb una barreja de soft power, inversions, retòrica tercermondista i oferta militar, Turquia ha conquerit una posició important a l'Àfrica, obtenint beneficis econòmics i instal·lacions per als seus soldats. Tot i entrant en conflicte amb les antigues potències colonial;, en particular, amb París.
gas

Competència mundial i crisi del gas

L'augment del preu del gas, diuen, està darrera de l'explosió del preu de l'energia. Però la financerització, les tensions geopolítiques i la manca de control públic en són factors clau malgrat no se'n parli.

El xoc afganès rellança l’exèrcit europeu?

Després de la desfeta d’Afganisten, tornen les veus per armar un exèrcit autònom europeu. Els vincles amb l’OTAN, els girs geoestratègics dels EUA i els interessos particulars d’alguns estats ho fan improbable, però no impossible.

El nou número de Catarsi ja és aquí!

Subscriu-te ara i te l'enviem a casa!

El nou número ‘D’allò personal a allò polític’ ja és aquí! Més de deu articles, infografies i dossiers de reflexió sobre la lluita feminista a casa nostra i al món! 

Aquest web fa servir cookies per a millorar l'experiència de l'usuari. Si continueu utilitzant aquest lloc, entenem que hi esteu d'acord.