Search
Close this search box.

articles publicats per

Marco Santopadre

Marco Santopadre

Marco Santopadre (Roma, 1973) es periodista de ràdio i premsa, expert en política internacional, segueix sobretot els moviments d’alliberament nacional, els moviments socials i la geopolítica. Ha publicat assajos sobre el moviment català d’autodeterminació, el populisme d’esquerres a Grècia i la qüestió nacional a l’obra de Marx i Engels.

Àfrica: cops i contracops

El cop d'estat a Níger s'inscriu dins una tendència als canvis de règim a l'Àfrica que apunta a moviments en l'equilibri geopolític global. N'analitzem les causes i les possibles conseqüències.

La tortura policial s’estén a la Itàlia de Meloni

La tortura policial s’estén a la Itàlia de Giorgia Meloni amb un projecte que pretén acabar amb un ja insuficient delicte de tortures. Poc a poc, l'extrema dreta europea va desplegant el seu programa.

Itàlia: un govern feixista?

Paradoxalment, les eleccions italianes del 25 de setembre han canviat notablement el mapa polític del país, provocant un clar gir del parlament cap a la dreta, pero han tendit a confirmar l'equilibri polític anterior, almenys pel que fa als bàndols.

Irlanda del Nord: estancament després de la victòria del Sinn Fein

El 5 de maig, en el 41è aniversari de la mort de Bobby Sands, el Sinn Féin va aconseguir una victòria històrica als comicis de renovació del parlament de Stormont. En aquestes eleccions, el que molts encara perceben com el «braç polític de l'IRA» (a 25 anys de la fi dels troubles), va prendre el lideratge amb el 29% dels vots. En aquest article analitzem la situació política al nord d'Irlanda després d'aquestes històriques eleccions.

Índia i Pakistan entre els EUA, Rússia i la Xina

Uns 1.600 milions de persones viuen a l'Índia i el Pakistan, dos estats que conformen un escenari clau a la geopolítica asiàtica i global. I tot i així, no en sentim a parlar gaire. Quin paper han jugat en l'actual re-configuració de l'ordre mundial?

El nou número de Catarsi ja és aquí!

Subscriu-te ara i te l'enviem a casa!

Cataris-blau