articles publicats per

Marcello Musto

Marcello Musto

Professor associat de Teoria Sociològica a la Universitat de York, Toronto, Canadà. Els seus articles, disponibles a www.marcellomusto.org, han estat publicats arreu en més de vint llengües.

La guerra i l’esquerra (II)

Segona part de l'anàlisi sobre la qüestió de la guerra, que recorre el període que va de la segona guerra mundial a la guerra d'Ucraïna, passant, entre d'altres, per Hongria, Vietnam o Afganistan.

La guerra i l’esquerra (I)

L'esquerra socialista té una llarga tradició d'anàlisis, debats i posicions estratègiques (sovint enfrontades) al voltant de la guerra entre estats. Presentem la primera part de l'anàlisi d'aquesta qüestió, recorrent el període que va de la primera internacional a la primera guerra mundial.
MEGA

Els nous perfils de Marx després de les MEGA²

Quin Marx emergeix de la nova edició historicocrítica de les seves obres? En certa manera, difereix del pensador que molts seguidors i opositors han presentat al llarg dels anys
Rosa Luxemburg

Per Rosa Luxemburg

En el 150 aniversari de Rosa Luxemburg, publiquem aquest repàs sobre les seves principals contribucions al pensament socialista.

Les crisis en Marx a la dècada de 1850

Durant la dècada de 1850, Marx desenvolupà un profund treball de crítica econòmica al voltant de la idea de les crisis que resultaria en el preludi de les Grundrisse. Quin millor moment que l'actual per revisar-lo?

El nou número de Catarsi ja és aquí!

Subscriu-te ara i te l'enviem a casa!

El nou número ‘D’allò personal a allò polític’ ja és aquí! Més de deu articles, infografies i dossiers de reflexió sobre la lluita feminista a casa nostra i al món! 

Aquest web fa servir cookies per a millorar l'experiència de l'usuari. Si continueu utilitzant aquest lloc, entenem que hi esteu d'acord.