Search
Close this search box.

articles publicats per

Marcello Musto

Marcello Musto

Professor associat de Teoria Sociològica a la Universitat de York, Toronto, Canadà. Els seus articles, disponibles a www.marcellomusto.org, han estat publicats arreu en més de vint llengües.

El final del govern italià explicat per Karl Marx

El govern d'unitat nacional dirigit pel «tècnic» Mario Draghi ha implosionat a causa d’unes divisions polítiques que l'ex president del Banc Central Europeu ja no podia contenir; abocant així Itàlia a unes noves eleccions on l'extrema dreta podria sortir victoriosa. Què en pensaria Marx?

La guerra i l’esquerra (II)

Segona part de l'anàlisi sobre la qüestió de la guerra, que recorre el període que va de la segona guerra mundial a la guerra d'Ucraïna, passant, entre d'altres, per Hongria, Vietnam o Afganistan.

La guerra i l’esquerra (I)

L'esquerra socialista té una llarga tradició d'anàlisis, debats i posicions estratègiques (sovint enfrontades) al voltant de la guerra entre estats. Presentem la primera part de l'anàlisi d'aquesta qüestió, recorrent el període que va de la primera internacional a la primera guerra mundial.
MEGA

Els nous perfils de Marx després de les MEGA²

Quin Marx emergeix de la nova edició historicocrítica de les seves obres? En certa manera, difereix del pensador que molts seguidors i opositors han presentat al llarg dels anys

El nou número de Catarsi ja és aquí!

Subscriu-te ara i te l'enviem a casa!

Cataris-blau