Search
Close this search box.

articles publicats per

Katu Arkonada

Katu-Arkonada

Katu Arkonada

Politòleg basc afincat a Amèrica Llatina. Ha estat assessor als procesos bolivià i veneçolà, actualment assessora en estratègia al govern de López-Obrador a Mèxic. Ha coordinat les publicacions Transiciones hacia el Vivir bien, Un Estado muchos pueblos, la construcción de la plurinacionalidad en Bolivia y Ecuador i escrit el llibre Desde abajo, desde arriba. Escenarios y horizontes del cambio de época en América Latina. És membre de la Red de Intelectuales en Defensa de la Humanidad

Cicle progressista llatinoamericà: retrocés (II)

Després del cicle progressista llatinoamericà iniciat pel Comandant Chávez el 1998, en l’última dècada les forces conservadores han començat a imposar-se. Caldrà veure si entrem en una nova fase del cicle progressista llatinoamericà, o si s’aprofundeix en el moment de retrocés conservador.
America-Llatina-Postneoliberal

Cicle progressista llatinoamericà: inici (I)

La dècada dels 90 va haver-hi a l’Amèrica Llatina un bullici de lluites populars contra els governs neoliberals, que van donar el tret de sortida de l’anomenat cicle progressista llatinoamericà. Katu Arkonada, fa un recorregut per aquestes lluites i per les contraofensives que van trobar-se, en les quals aprofundirà en un segon article.

10 mentides sobre Veneçuela

El conflicte que està succeïnt a Veneçuela és geopolític i els taulells de disputa principals són la diplomàcia i la guerra mediàtica, sense oblidar el congelament d’actius econòmics i la possible introducció de mercenaris. En el taulell mediàtic, les peces més utilitzades són les mentides i tergiversacions, que s’utilitzen constantment per emmascarar el cop contra Veneçuela.

El nou número de Catarsi ja és aquí!

Subscriu-te ara i te l'enviem a casa!

Cataris-blau