articles publicats per

Jodi Dean

Jodi Dean

Jodi Dean ensenya teoria política i de la comunicació a Geneva, Nova York. Ha escrit o editat onze llibres, entre els quals The Communist Horizon i Democracy and Other Neoliberal Fantasies.

Leninisme climàtic i transició revolucionària. Organització i antiimperialisme en temps catastròfics

El problema del nostre temps és la transició. Transicions energètiques, transicions tecnològiques, transicions verdes, transicions polítiques, transicions justes... revolució. Mentre les variants de la covid-19 maten a milions de persones, mentre espècies i hàbitats desapareixen, mentre les llars es cremen o són arrasades, mentre les collites fallen, i mentre desenes de milers de refugiats s'ofeguen al Canal de la Mànega o moren exposats als deserts de Mèxic, tothom sap que les coses no poden seguir així. Sigui quina sigui la nostra tendència política, la qüestió de la transició és ineludible.

D’«aliats» a «camarades»

Publiquem un fragment del llibre «Necessitem Camarades» de Jodi Dean, publicat per Tigre de Paper Edicions. El llibre aprofundeix en el plantejament de posar en valor el concepte i tractament de «camarada»

Necessitem camarades

La camaraderia va de la responsabilitat mútua que tenim amb els altres, i ens enforteix i ens fa millors del que mai podríem ser sols.

El nou número de Catarsi ja és aquí!

Subscriu-te ara i te l'enviem a casa!

Cataris-blau