articles publicats per

Ferran de Vargas

Ferran de Vargas

Politòleg investigador del grup ALTER d’Estudis d’Arts i Humanitats a la UOC i col·laborador del grup GREGAL de la UAB. Autor del llibre Izquierda y revolución. Una historia política del Japón de posguerra (1945-1972) (Edicions Bellaterra).

Crisi climàtica, decreixement i «reformunisme»: Entrevista amb Kohei Saito

Ferran de Vargas entrevista Kohei Saito, autor de "La naturaleza contra el capital (Bellatera, 2022) i "Una nova manera de viure" (Tigre de Paper, 2022). L'autor recorre les seves principals idees i parla sobre l'estat, les reformes radicals del "reformunisme", el decreixement i la necessitat d'acabar amb el capitalisme per poder protegir la vida.

Ashita no Joe: Boxa i revolució en el 68 japonès

El passat mes de maig, després de més de 54 anys de la seva publicació original, l’editorial Arechi ha tret a la venda a l’estat espanyol un dels mangues més llegendaris de la història: Ashita no Joe, o Joe del demà, dels creadors Asaki Takamori i Tetsuya Chiba. Molt pocs mangues han tingut un impacte social tan gran més enllà d’allò purament artístic i recreatiu.

Abe mor, la militarització del Japó no s’atura

L’assassinat de l’exprimer ministre Abe Shinzō, la figura política més important dels darrers trenta anys al Japó, ha commocionat el país asiàtic i el món sencer. Molts es pregunten si, ara que ha desaparegut de l’equació el líder que intentava empènyer amb més força el Japó cap a la militarització, hi haurà canvis en la política de seguretat nacional nipona. Irònicament, la mort d’Abe no només no sembla aturar la militarització en curs, sinó que en pot facilitar l’acceleració.

El Japó d’Abe Shinzō

Abe Shinzō ha dimitit com a primer ministre del Japó després de convertir-se en la persona que més temps ha ocupat el càrrec en la història del país. Com ho ha aconseguit i quins canvis ha propiciat en la societat japonesa?

El nou número de Catarsi ja és aquí!

Subscriu-te ara i te l'enviem a casa!

Cataris-blau