articles publicats per

David Alvarado

David Alvarado

David Alvarado

Periodista

Acceleracionisme i decreixement: coordenades d’un debat en ebullició

El present article és la primera part d'una sèrie d'almenys tres treballs sobre l'actual debat entre les teories del decreixement i l’acceleracionisme. Totes dues propostes teòriques han estat abraçades per diversos sectors de l'esquerra europea, amb les quals intenten respondre a la crisi civilitzatoria dels nostres dies, transversalitzada per desastres ecològics, pandèmics, econòmics, etc. El problema és que cada teoria resulta antitètica per a l'altra.

Fractura metabòlica i capital: pressupostos ecològics en la crítica de Marx

El latent soscavament ecològic del planeta s'ha fet evident en la primera meitat del segle XXI. La pandèmia, el caràcter irreversible del canvi climàtic i els desastres ecològics als centres i les perifèries del món, així ho revelen. Per tant, es fa urgent poder trobar claus ecològiques que suportin la crítica marxista a la manera de producció capitalista.
naturalesa

La naturalesa com a font de vida humana i de capital

És la naturalesa global, el medi ambient que fonamenta la vida humana, la font de producció de riquesa material (valor d'ús). L'única forma d'existència de la qual en el mode de producció capitalista és en el seu caràcter de mercaderia, i per tant de generació de capital.

Les il·lusions del capitalisme contemporani

Malgrat el creixent predomini de les finances en la nostra era, el motor de l'economia segueix essent el principal objecte de l'explotació capitalista: el treball humà.

El nou número de Catarsi ja és aquí!

Subscriu-te ara i te l'enviem a casa!

El nou número ‘D’allò personal a allò polític’ ja és aquí! Més de deu articles, infografies i dossiers de reflexió sobre la lluita feminista a casa nostra i al món! 

Aquest web fa servir cookies per a millorar l'experiència de l'usuari. Si continueu utilitzant aquest lloc, entenem que hi esteu d'acord.