articles publicats per

Carla Benito

Carla Benito

Carla Benito és periodista. Treballa al Catalunya Plural i el Diari del Treball i ha coordinat durant tres anys el Diari de la Sanitat. Col·laboradora de la Directa.

Una alternativa als Pirineus és possible

Mentre governs i empresaris es barallen per capitalitzar la candidatura als Jocs Olímpics d’Hivern 2030, una plataforma ciutadana treballa per implementar un canvi de model socioeconòmic que tingui en compte la feina, la terra i la vida.

El conflicte a Betevé: retallar drets laborals o 2M d’euros de sous o hi haurà ERO

Tot i arrossegar pèrdues any rere any per mala gestió, ara, després de perdre més de 200 judicis per cessió il·legal de treballadors i haver internalitzat tota la plantilla, betevé es queixa de l’augment de massa salarial i exigeix alliberar 2 milions d’euros de pressupost per poder fer producció externa. En contra de les externalitzacions i els acomiadaments que ja s’han donat, #Salvembetevé ha aconseguit més de 2.400 adhesions d’entitats i individualitats del món de la cultura i la societat.

Qui cuida les que cuiden? La lluita per la municipalització del SAD

Contra l'externalització del seu servei, que no para de canviar de mans, i per dignificar l'atenció domiciliària, les treballadores de Sant Feliu de Llobregat van a la vaga una hora a la setmana. No es poden permetre perdre més sou, però saben que guanyen en drets socials i en serveis públics
temporers

El camp de Lleida: un any més sense tots els drets pels seus temporers

L’any passat la campanya de la fruita va transcórrer plena de vulneracions laborals condicionades per la falta de mesures sanitàries. Aquest any, la possible construcció d’un alberg, el setge policial als carrers i les campanyes de vacunació envolten els treballadors del camp.
Correos

La vaga de Correos: un missatge de solidaritat

Les mobilitzacions entre la plantilla de Correos es succeeixen periòdicament contra càrregues abusives de treball, canvis en els mètodes i horaris de repartiment i contra la priorització de paqueteria gestionada per la filial Correos Express davant el sistema de servei postal universal.

El nou número de Catarsi ja és aquí!

Subscriu-te ara i te l'enviem a casa!

Aquest web fa servir cookies per a millorar l'experiència de l'usuari. Si continueu utilitzant aquest lloc, entenem que hi esteu d'acord.