articles publicats per

Antoni Soy

antoni-soy

Antoni Soy

(Ripoll 1950). Catedràtic d’Economia Aplicada de la Universitat de Barcelona. Autor del llibre Sortir de l’euro per sortir de la crisi?

Catàstrofe o revolució

Com més a prop estem de la catàstrofe, també estem més a prop d'una revolta de les classes subalternes

Unió Europea i COVID-19: entre la pastanaga i el bastó

Els fons arribats de la UE en la forma del programa Next Generation Fund han sigut reuts amb entusiasme a Catalunya i l'Estat espanyol, però hi ha pocs motius per alegrar-se d'una pastanaga que pot tenir conseqüències ja conegudes.

Crisi econòmica i pandèmia: possibles alternatives

És si és possible d'utilitzar la crisi per donar la prioritat al manteniment i la millora del nivell de vida de la majoria de la població? Quin tipus d'enfocament econòmic i quines forces socials es necessiten per implementar-lo?
crisi-unio-europea

Una alternativa d’esquerres a l’euro

La crisi de l’euro ha suscitat diferents reaccions: la de les elits i l’statu quo, la de qui pensa que cal una reforma a fons de la Unió Europea i la de qui no creu que hi hagi marge per la reforma i pensa que una altra Unió Europea no és possible.
crisi-euro

La crisi de l’euro i de la UEM

La crisi global inciada el 2007 va tenir una especial afectació a l’eurozona, degut a la pròpia arquitectura de l’euro, que afavoria els interessos de la burgesia alemanya en detriment de les economies dels països perifèrics. Aquest fet va acabar provocant que la crisi colpegés amb més força les economies dels dels països perifèrics i que Alemanya veiés reforçada la seva hegemonia

El tercer número de Catarsi ja és aquí!

Amb la subscripció en paper t’enviem Catarsi a casa

Cerca a Catarsi

Aquest web fa servir cookies per a millorar l'experiència de l'usuari. Si continueu utilitzant aquest lloc, entenem que hi esteu d'acord.