articles publicats per

Andreu Paneque

Andreu Paneque

Politòleg i professor associat a la Universitat Pompeu Fabra. Membre de Polititza’t, plataforma educativa per apropar la política als joves.

La institucionalització dels partits polítics i el seu (in)evitable procés d’oligarquització

Els partits polítics han esdevingut l’únic interlocutor vàlid de les democràcies representatives, i en conseqüència en el temps han patit un procés d’institucionalització en que s’han convertit, inevitablement, en part del sistema. És justament aquest procés d’institucionalització, i la voluntat explícita dels partits de supervivència, que expliquen l’existència dels problemes de representació i la manca de discursos disruptius amb l’estatus quo dins les institucions.

La democràcia partidista i el trencament amb les lògiques de poder

Els partits polítics s’han convertit en la pedra angular de la política contemporània. La seva incidència és tal que, juntament amb la professionalització de la política, són un dels principals factors que expliquen la crisi de representació existent en la majoria dels estats europeus, però també a Catalunya.

El nou número de Catarsi ja és aquí!

Subscriu-te ara i te l'enviem a casa!

Aquest web fa servir cookies per a millorar l'experiència de l'usuari. Si continueu utilitzant aquest lloc, entenem que hi esteu d'acord.