Search
Close this search box.

articles publicats per

Albert Portillo

Albert Portillo

De Sant Cugat i vivint a Madrid. Afiliat al Sindicato de Inquilinas e Inquilinos de Madrid, politòleg i doctorand a la Universitat Complutense de Madrid sobre el republicanisme popular ibèric del s. XIX. Membre de la revista La Penúltima i col·laborador a Debats pel Demà

«Pau»: Un al·legat pacifista

Albert Portillo ressenya «Pau. El valor de la vida als nostres dies» (Jordi Armadans, 2022), editat per Ara Llibres. Una anàlisi de les diverses formes que adopta el conflicte global als nostres dies i un profund al·legat pacifista.

En la era de l’extermini, on és el moviment pacifista?

Davant l'aparentment imparable escalda bèl·lica mundial, on queda el moviment pacifista? Què està passant a Europa? Analitzem els casos de Grècia, França, Itàlia, Irlanda per acabar amb una crida a fer de Catalunya una avantguarda pacifista.

La invasió d’Ucraïna de Rafael Poch

Ressenyem «La invasión de Ucrania» (CTXT, 2022), de Rafael Poch, on l'autor culmina el seu anàlisi sobre la Rússia contemporània i ofereix així les bases per a una geopolítica d'esquerres com a alternativa a les tesis «realistes» més crues.

Joan Fuster i el pensament nacional, una ressenya

La Generalitat Valenciana ha declarat aquest nou any com l’any de Joan Fuster en commemoració del centenari del seu naixement. Però, de fet, es podria afegir que 2022 suposa una triple commemoració arran del seixanta anys de la publicació de Nosaltres els valencians i trenta des que ens va deixar. Als actes que vindran, si la pandèmia ho permet, els acompanyaran nombrosos debats sobre les hipòtesis i els llegats heretats de Fuster.

El nou número de Catarsi ja és aquí!

Subscriu-te ara i te l'enviem a casa!

Cataris-blau