Search
Close this search box.

articles publicats per

Xavier García

Xavier García

Xavier García

Xavier García és filòsof i membre del Seminari Taifa

Perifèria, vida i marxisme: Un petit homenatge a Enrique Dussel

Aquest article és un petit homenatge a Enrique Dussel, després d'una vida sencera al servei de la lluita per un món lliure d'explotació. Els aprenentatges que ens deixa són d'un valor immens i perquè el seu pensament segueixi viu en reivindiquem la figura i la importància del llegat que ens deixa.

El mètode d’El Capital als límits del capital: La fàbrica cooperativa

Quines formes d'organització del treball ens permeten imaginar la superació del capitalisme? Son les cooperatives un nou mode de producció que ens permeti avançar en aquesta direcció? Aquest article aborda aquestes qüestions des de l'estudi del capítol XXVII del llibre III d’El Capital.

Marx, el treball domèstic, El Capital i la vida

Aquest article, basat en les notes de la presentació del llibre inèdit « El treball domèstic, El Capital i la vida» (Historical Materialism Barcelona 2021) aborda la qüestió de la reproducció social i aposta per recuperar la centralitat del concepte «treball».
Hegel

Hegel a la banyera de Marx

L'oscil·lació entre hegelians i antihegelians ha estat un dels eixos que ha articulat la història del marxisme. Però potser cal canviar l’enfocament en l’aproximació d’ambdós pensadors per sortir d’aquest cul-de-sac improductiu.

El nou número de Catarsi ja és aquí!

Subscriu-te ara i te l'enviem a casa!

Cataris-blau