articles publicats per

Col·lectiu Arada Memòria

Col·lectiu Arada Memòria

El col·lectiu Arada. Eina de feminismes i memòria és un projecte de reconstrucció i difusió de memòries amb perspectiva feminista. Treballem en tres àmbits: -Creació d’un Arxiu on recollir la diversitat de veus dels col·lectius feministes del País Valencià, deixant constància del seu pas per la història. -Divulgació de les memòries col·lectives de les dones i les seues aportacions a la història, a través de conferències, xarrades, rutes i jocs. -Investigació per aprofundir en diferents àmbits dels feminismes.

Repressió, dolor i coratge: obreres anarquistes del segle XIX

Cal posar noms i cognoms als processos de repressió. Històricament també van existir obreres anarquistes que van estar presents en experiències repressives com el procés de Montjuïc i altres. Aquestes militants també són claus per comprendre les xarxes obreres, i especialment les anarcocomunistes barcelonines de finals del segle XIX.

Lluita de classes, la garant de l’alliberament de les dones

En el present article, reflexionarem sobre el lligam entre l’emancipació de les dones i la lluita de classes. Per ressituar el subjecte revolucionari, la classe treballadora, ens cal analitzar quins són els elements que el divideixen i alenteixen la seua presa del poder.

Llaurem memòria amb perspectiva feminista

El nostre objectiu és intervenir activament en la renovació de la història, per a donar protagonisme a les veus femenines que han estat silenciades.
Tots els articles carregats
No hi ha més articles per carregar

El segon número de Catarsi ja és aquí!

Amb la subscripció en paper t’enviem Catarsi a casa

Cerca a Catarsi

Aquest web fa servir cookies per a millorar l'experiència de l'usuari. Si continueu utilitzant aquest lloc, entenem que hi esteu d'acord.